1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 YENİ DERSLİK TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
6 YENİ DERSLİK TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

6 YENİ DERSLİK TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gönyeli Belediyesi tarafından Gönyeli İlkokulu’na yaptırılan 6 yeni derslik bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

A+A-

ARABACIOĞLU: “MAKAMLAR GEÇİCİ, ESERLER KALICIDIR...HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”

BENLİ: “ÇOCUKLARIN DAHA RAHAT BİR ORTAMDA DAHA İYİ BİR EĞİTİM ALABİLMELERİ ADINA YATIRIMLARA DEVAM EDİLECEK”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gönyeli Belediyesi tarafından Gönyeli İlkokulu’na yaptırılan 6 yeni derslik bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, bazı milletvekilleri, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel, İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa, Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Savaş Uğurlu, muhtarlar ve Gönyeli Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

ARABACIOĞLU

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu törende yaptığı konuşmada, 50 yıl önce Gönyeli İlkokulu’ndan mezun olduğunu fakat o günkü imkanlarla bugünkülerin karşılaştırılamayacağını söyledi.

Herşeyin yeni yetişen nesil için olduğunu belirten Arabacıoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta en çok gelişim gösteren kentlerden birinin Gönyeli olduğunu kaydederek, Belediye –Bakanlık işbirliğindeki altyapı düzenlemelerine rağmen halen eksiklikler bulunduğunu söyledi.

Eğitim Bakanlığı olarak Gönyeli’ye bir yeni anaokul kazandırma amacında olduklarını söyleyen Arabacıoğlu, Gönyeli Balediyesi’nin “Emlak vergilerinin yüzde 15’lik kısmının eğitim alanına harcanması” yasa maddesini en iyi uygulayan Belediye olduğunu ve bu konuda örnek Belediye olduğunu vurguladı.

Makamların geçici, eserlerin kalıcı olduğunun altını çizen Arabacıoğlu, yeni eğitim döneminde tüm miniklerin derslerinde başarılı olmasını dileyerek, Gönyeli’de yeni anaokulu inşaatı temel atma töreninde yeniden bir arada olunması dileğinde bulundu.

BENLİ

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli de konuşmasında, halka hizmet etme ve gerekli yatırımları yapmanın önemine işaret ederek, bazı yatırımların diğerlerinden daha fazla keyif verdiğini anlattı.

Ülke insanına çok uzun yıllar hizmet verecek bir yatırıma imza atıldığını, Eğitim Bakanlığı ve Belediye işbirliğinin ayrı bir güzellik olduğunu söyleyen Benli, çocukların daha rahat bir ortamda daha iyi bir eğitim alabilmeleri adına bu yatırımlara devam edileceğini bildirdi.

DÖŞEMECİ

Gönyeli İlkokulu Müdürü Salahi Döşemeci, dersliklerin açılışı öncesi yaptığı konuşmada her dönem sonu ve başlangıcının heyecanlı olduğunu, geçtiğimiz dönemin sonunda başlanan inşaatın vaktinde tamamlanarak öğrencilere sunulduğunu söyledi.

Okula daha önce Bakanlık ve Belediye işbirliğinde 8 dersliğin daha yapılmış olduğunu hatırlatan Döşemeci, katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Okul için taleplerinin devam edeceğini de bildiren Döşemeci, her şeyin çocukların daha iyi bir eğitim alması için olduğunu vurguladı.

tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.