1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 60 BİN TL KREDİ... FAİZİN YÜZDE 50’Sİ DEVLETTEN
60 BİN TL KREDİ... FAİZİN YÜZDE 50’Sİ DEVLETTEN

60 BİN TL KREDİ... FAİZİN YÜZDE 50’Sİ DEVLETTEN

60 BİN TL KREDİ... FAİZİN YÜZDE 50’Sİ DEVLETTEN

A+A-

SANAYİ VE KÜÇÜK ESNAFA 5 MİLYON 500 BİN TL, TURİZM SEKTÖRÜNE 2,5 MİLYON TL  KAYNAK AYRILDI

YARIM KALMIŞ OTELLERE FAİZ DESTEKLİ KREDİ UYGULAMASI SÜRECEK

Bakanlar Kurulu, reel sektörün önünün açılması ve ekonomik gelişmeye katkı amacıyla, sanayici ve küçük esnafa 5,5, turizm sektörüne de 2,5 milyon TL ödenek ayrılmasını kararlaştırdı.

Bakanlar Kurulu ayrıca, yarım kalmış otellere faiz destekli kredi programı uygulamasının da devam ettirilmesini öngördü.

Yaklaşık 4,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından alınan kararları Maliye Bakanı Zeren Mungan açıkladı.

Bakan Mungan, reel sektör  destek programı önergelerini görüşerek benimseyen  Bakanlar Kurulu’nun   rekabet gücünün artırılması mali destek programı altında  sanayi, küçük esnaf ve sanaatkara yönelik  5.5 milyon TL civarında  bir ödenek ayırdığını kaydetti.

Mungan, Bakanlar Kurulu’nun ayrıca, turizm potansiyelinin geliştirilmesi mali destek programı çerçevesinde de 2,5 milyon TL kaynak ayrılmasını öngördüğünü belirtti.

Mungan; “Bu çerçevede, yarım kalmış otellere faiz destekli kredi programı  uygulaması sürdürülecek ve turizm işletmelerinin finansman ihtiyacını karşılayabilmek ve ekonomiye kazandırabilmek amacıyla 2 yıla kadar ödemesiz 48 ay vadeli kredi uygulamasını benimsemiştir” dedi.

60 BİN TL KREDİ... FAİZİN YÜZDE 50’Sİ DEVLETTEN

Bakan Mungan, esnaf ve hizmet sektörüne yönelik olarak faiz destekli kredi programı çerçevesinde  mal ve hizmet alımlarına yönelik olarak tadilat , enerji verimliliğine yönelik yatırımlar makine ve techizat alımlarına yönelik olarak 3 ayı ödemesiz  36 ay vadeli;  faizinin yarısının devlet tarafından karşılanacağı 60 bin TL’ye kadar  kredi kullanımı yönünde de karar alındığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nun gündemindeki rutin konuları da ele aldığını söyleyen Maliye Bakanı Zeren Mungan, ihtiyaçlı ve sosyal yardım almakta olan belli sayıda üniversite öğrencisine destek için kaynak ayrıldığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.