1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 60 KİŞİDEN İFADE ALINDI
60 KİŞİDEN İFADE ALINDI

60 KİŞİDEN İFADE ALINDI

Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun uğradığı silahlı saldırı olayıyla ilgili

A+A-

Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun uğradığı silahlı saldırı olayıyla ilgili tutuklu bulunan Müslüm Güçlüer serbest kaldı. Kurbani Üçok’un tutukluluk süresi uzatıldı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun 24 Aralık 2013 tarihinde Hamitköy’de uğradığı silahlı saldırıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonrasında gözaltına alınan Müslüm Güçlüer, davaları görüşülünceye kadar teminatla serbest kaldı. Diğer zanlı Kurbani Üçok’un ise tutukluluk süresi 6 gün daha uzatıldı. Meselenin tahkikat memuru, soruşturma kapsamında 60 kişiden ifade alındığını, Kurbani Üçok’un çek ve tahsilat işlerine karıştığına dair bir bilgi aldıklarını kaydetti.

Mahkemeye çıkarıldılar
 
Silahlı saldırıyla ilgili tutuklu bulunan Güçlüer ve Üçok, dün geniş güvenlik önlemleri altında yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen oturumda, iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Emine Taşkın, tanık olarak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Mehmet Bayraktar’ı dinletti.

Bayraktar, ‘Zanlı 1 Müslüm Güçlüer’in “kanunsuz silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu ve davayla ilgili tahkikatın tamamlandığını belirterek, zanlının bu aşamada davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Üçok’la ilgili soruşturma

Müfettiş Mehmet Bayraktar, ‘Zanlı 2 Kurbani Uçok’la ilgili tahkikatın ise halen devam etiğini kaydederek, meseleyle ilgili olarak bugüne kadar, 60 kişiden ifade aldıklarını en az 5-6 kişiden daha ifade alacaklarını söyledi. Zanlının Girne’de, “siyah takım elbiseli” şahıslarla görüldüğünü, borçları olan kişilerle ilgili bağlantı kurduğunun tespit edildiğini kaydeden Bayraktar, zanlının serbest kalması halinde, tahkikata engel olabileceğini savundu. Bayraktar bu nedenle zanlının tutukluluğunun uzatılması talebinde bulundu.

6 gün tutuklu kalacak
 
Tahkikat memurunun verdiği şahadeti değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin ciddiyetine dikkat çekti. Sunulan şahadet ışığında Müslüm Güçlüer’in, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasını ve aleyhine KKTC vatandaşı muteber iki kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmalarına karar verdi.

Yargıç Raşit, diğer zanlı Kurbani Üçok’un ise 6 gün daha tahkikat amaçlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.