1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6’ŞAR AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
6’ŞAR AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

6’ŞAR AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

İki Suriyeli kadını sahte kimlikle KKTC’ye sokan Süleyman...

A+A-

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli R.A ile S.M isimli iki kadına sahte TC kimliği hazırlayıp KKTC’ye soktuğu tespit edilen Süleyman Özgüç ile suç ortakları Mehmet Kızılaslan, Selahattin Yıldız ile Suriyeli iki sanık hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hapis cezasına çarptırıldı.


Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin oy birliği ile verdiği kararı Yargıç Esendağlı açıkladı. Esendağlı, sanık Süleyman Özgüç’ün Türkiye’de Suriye uyruklu A.R.(K-24) ve S.M.(K-17) Kuzey Kıbrıs üzerinden Güney Kıbrıs’a kaçırmak amacı ile sanık Mehmet Kızılaslan ve sanık Selahattin Yıldız ile para karşılığında anlaştığını söyledi.

Mülteciler bir ay hapiste
Esendağlı, sanık Özgüç’ün zanlı Kızılaslan’ın eşine ait TC kimlik kartına Suriye uyruklu zanlı A.R’nin fotoğrafını ve A.D isimli bir kadının TC kimlik kartına ise Suriye uyruklu zanlı S.M’nin fotoğraflarını yapıştırıp sahtelediğini belirtti. Esendağlı, sanıklar Yıldız, Özgüç ve Kızılaslan’ın hep beraber 21 Ekim tarihinde S.M’yi sanık Kızılaslan’ın eşi olarak, R.A’yı ise sanık Yıldız’ın kız arkadaşı olarak KKTC’ye soktuklarını belirtti. Esendağlı, sanıkların bu suçu para karşılığı işlediklerini belirterek, sanıklar R.A ile S.M’nin ise ülkelerindeki kötü şartlardan kaçtıklarını ifade etti. Esendağlı, sanıklara ceza takdir ederken bu hususun göz önünde bulundurulduğunu belirtti.


Kıdemli Yargıç sanıkların aleyhlerinde ve lehinde olan hususları değerlendirdikten sonra sanıklar Süleyman Özgüç, Mehmet Kızılaslan ve Selahattin Yıldız’a 6 ay ve 2 mülteci sanığa da işlemiş oldukları suçlardan ötürü 1 ay hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını söyledi.

Diyalog

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.