1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 ARALIK’TA TEKRAR YAPILIYOR
7 ARALIK’TA TEKRAR YAPILIYOR

7 ARALIK’TA TEKRAR YAPILIYOR

Sınav 7 Aralık'ta tekrarlanıyor.

A+A-

Geçtiğimiz hafta yapılan ve 134 öğrenciden yalnızca 8 öğrencinin mülakat hakkı kazandığı, 7 kontenjanın boş kaldığı Öğretmen Akademisi Sınıf Öğretmenliği sınavı, 7 Aralık’ta tekrar yapılıyor.

Tanju KONURALP

Atatürk Öğretmen Akademisi’ne (AÖA) 2013-2014 Öğretim Yılı’nda alınacak sınıf öğretmeni adaylarının belirlenmesi amacıyla yapılan yazılı giriş sınavı, 7 Aralık’ta tekrar yapılıyor.
Geçtiğimiz hafta yapılan Sınıf Öğretmenliği sınavında, 134 öğrenciden yalnızca 8 öğrenci mülakat hakkı kazanmış, 7 kontenjan boş kalmıştı.
Konu ile ilgili bilgi veren Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, geçtiğimiz Pazartesi bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve toplantı sonrasında ikinci bir sınav kararı aldıklarını açıklarken, eksik kalan yedi kişilik kontenjanın bu sınavla kapatılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Yapılacak olan sınavın 7 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleşeceği bilgisini veren Uzunboylu, müracaatların ise 6 Aralık Cuma gününe kadar kabul edileceğini ifade etti. Müracaatlara, ilk sınava katılım gösterenlerin de başvurabileceğini belirten Uzunboylu, sınav yönetmeliği ve değerlendirme konusunda ise hiçbir değişikliğe gidilmediği bilgisini verdi.

15 kişilik kontenjanda 8 kişi hak sahibi olmuştu
Geçtiğimiz hafta sonuçları açıklanan Öğretmen Akademisi sınavlarına 134 öğrenci katılmış ve yalnızca 8 öğrenci mülakat hakkı kazanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 öğrencilik kontenjan hakkı tanıdığı Öğretmen Akademisi giriş sınavlarında alınan sonuçlar, “İçler acısı” olarak değerlendirilmişti.

Sistemde hiçbir değişiklik yok
7 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan ikinci sınav yönetmeliği konusunda, hiçbir değişiklik olmayacağı kaydedildi. Buna göre yine sınava katılım gösteren öğrencilerin, 25 Matematik, 25 Sosyal, 25 Türkçe, 25 İngilizce ve 25 Matematik sorusundan oluşan sınavda, her branştan en az beş soru cevaplaması zorunlu kılınıyor.

YD

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.