1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 AY HAPİS YATACAK
7 AY HAPİS YATACAK

7 AY HAPİS YATACAK

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye iç çamaşırında

A+A-

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye iç çamaşırında uyuşturucu getiren Metin Ulukurt’un Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargı süreci tamamlandı

Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’ta bir Rum ile buluşup uyuşturucu alışverişi yapan ve 12 Şubat 2013 tarihinde iç çamaşırına gizlediği 11 gram 411 miligram uyuşturucu maddeyle KKTC’ye geçiş yaptığı sırada yakalanan Metin Ulukurt Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu ve ithali davalarından yargılanan Metin Ulukurt 7 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Yolunu kaybedince teslim olmuştu
Beyarmudu’ndan 12 Şubat 2013 tarihinde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçen sanık Metin Ulukurt, Larnaka’da bir Rum ile buluşarak toplam 4 paket Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde satın almıştı. Aldığı uyuşturucu maddeler ile birlikte yine askeri bölgeyi ihlal ederek yasadışı yollardan KKTC’ye geçmeye çalışan Sanık Ulukurt, yolunu kaybedince Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’na giderek görevli muhaceret memurlarından yardım istemişti. Polis tarafından sanığın üzerinde yapılan aramada iç çamaşırına gizlenmiş 11 gr 411 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunmuş ve Ulukurt Narkotik ekiplere teslim edilmişti.

Soyer: En uygun ceza hapis cezası
Sanık Metin Ulukurt hakkındaki davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, sanık Ulukurt’un aleyhine getirine kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu ve ithali suçlarından suçlu bulunduğunu açıkladı.

Uyuşturucu suçlarının son yıllarda ülkede artış gösterdiğini dile getiren Soyer, bu tür suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu, toplum huzurunu bozduğunu kaydetti. Uyuşturucu suçunu işleyene caydırıcı, bu tür suçları işlemeye yatkın kişilere ise ibret verici cezaların verilmesi gerektiğine değinen Soyer, sanık Ulukurt’a verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu ifade ederek sanık Metin Ulukurt’un 7 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.