1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 AY HAPİS YATACAK
7 AY HAPİS YATACAK

7 AY HAPİS YATACAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu madde ticareti yapan Efgani Dönmez’i suçlu buldu.

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2012 yılı Ekim ayında iki farklı kişiye toplam 9 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde satan 29 yaşındaki Efgani Dönmez’i kamu yararını ön planda tutarak 7 ay hapse mahkûm etti.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı açıklayan Yargıç Ayşen Toroslu, sanığın 26 Ekim 2012 tarihinde Numan Murat Kösebek’e 300 TL karşılığında 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde sattığını söyledi.

Toroslu, sanığın 31 Ekim 2012 tarihinde de Mağusa’da Numan Murat Kösebek ve Güney Çakır’a 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde daha sattığını kaydetti.

Sanığın 1 Kasım 2012 tarihinde tutuklandığını ifade eden Yargıç, 2005 yılında da benzeri bir suçtan yargılanarak 2 ay hapse mahkûm edildiğini bildirdi.

Sanığın avukatı Hürmüs Alçıner’in hafifletici neden olarak mahkemeye sanığın pişmanlığını ve nedametini aktardığını da kaydeden Toroslu, oy birliğiyle suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı.

Ayşen Toroslu, sentetik cannabionid türü uyuşturucunun yaygınlığına dikkat çekti ve çocuk yaşlara kadar ulaştığını söyledi.

Ayşen Toroslu, bu gibi suçlara kamu yararı gereği caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi ve sanığı oy birliğiyle 7 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.