1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR!
7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR!

7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR!

Sahte para sanıkları mahkemede...

A+A-

7 gün daha tutuklu kalacaklar

Abbas ELMAS

Girne’de sahte para tedavüle sürdükleri iddia edilen Ali M.A, Gökalp A ve İbrahim Y dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarken, önceki gün tutuklanan Alican B’nin sahte paralarla bağlantısı olmadığı anlaşılarak mahkeme huzuruna çıkarılmadan serbest bırakıldığı açıklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Ali M.A, Gökalp A ve İbrahim Y’nin Aralık ayı içinde Girne’de meydana gelen “Sahte para tedavüle sürme”, “Sahtekarlıkla para ve kredi temini” suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Özmüezzin, önceki gün tutuklanan zanlı Alican B’nin ise sahte paralarla bağlantısının olmadığı anlaşılarak polisten şartsız salıverildiğini açıkladı.

Zanlı Ali M.A’nın Beylerbeyi bölgesinde bir markete 2 adet 100 TL’lik sahte banknotları vererek tedavüle sürdüğünü açıklayan Polis Mustafa Özmüezzin, tüm zanlıların Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını ve üzerlerinde yapılan armada 5 adet daha sahte 100 TL’lik sahte banknot tespit edilerek emare olarak alındığını belirtti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının halen devam ettiğini, alınan br günlük tutukluluk süresinde birçok ifade alındığını kaydeden Özmüezzin, Girne bölgesinde faili meçhul benzer olayların olduğunu ve zanlılarla bağlantısının olup olmadığını araştırdıklarını açıkladı. Zanlıların suç ortağı olduğuna inanılan bir kişinin de halen aranmakta olduğunu ifade eden Özmüezzin, zanlılar hakkında yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıç Fügen Ulutekin, işlenen suçun ciddiyetine dikkat çekerek yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.