1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR
7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR

7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR

7 gün daha tutuklu kalacaklar

A+A-

Mağusa’da Narkotik ekiplerin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda evlerinde yaklaşık 255 gram Hint Keneviri bulunan yabancı uyruklu zanlıların tutukluluk süreleri uzatıldı

Nadire BAHADİ

Mağusa’nın Çanakkale Bölgesi’nde uyuşturucu ticareti yapıldığı yönünde ihbar alan Narkotik ekiplerin düzenlediği operasyonda tasarruflarında yaklaşık 255 gram Hint Keneviri türü uyuşturucu madde, uyuşturucu satışı yapıldığını gösteren çok sayıda emare ve uyuşturucu satışından elde edilen paraların bulunması üzerine tutuklanan zanlılar Lübnan uyruklu Rami Khazal, İran uyruklu Saman Maleki ve Hindistan uyruklu Hamid Ahmad Khan dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı. Haklarında yürütülen soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlıların tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Polis parmak izi incelemesi ve Devlet Kimya Laboratuarı’ndan gelecek sonuçları beklerken 1 kişinin daha arandığı bildirildi.

Analizler bekleniyor

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Özgür Biçenleroğlu 22 Eylul 2016 tarihinde alınan bir bilgide Çanakkale Bölgesi’nde uyuşturucu ticareti yapıldığının öğrenildiğini ve söz konusu ikametgaha operasyon düzenlendiğini anımsattı. Yapılan aramada evin muhtelif yerlerinde emarelerin toplandığını belirten Biçenleroğlu, söz konusu ikametgahtan yaklaşık 255 gram Hint Keneviri türü uyuşturucu madde, 3 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu düşünülen sarma sigara, 5 adet içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan öğütücü ve 4 adet hassas terazi bulunarak emare alındığını hatırlattı. Uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuarı’na, poşet ve naylonların ise Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini kaydeden Biçenleroğlu, sonuçların henüz çıkmadığını kaydetti. 3 günlük tutukluluk süresi içerisinde pek çok ifade alındığını ve isim bazında tespit edilen bir şahsında suçla bağlantısı olduğu düşüncesi ile arandığını belirten polis, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla soruturmanın tamamlanmadığını ve zanlıların serbest kalmaları halinde yürütülen soruşturmaya etki edecekleri hususunda bulgu yaparak uyuşturucu zanlılarının 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.