1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "7 MİLYAR İNSAN, TEK DÜNYA, BİLİNÇLİ TÜKETİM"
"7 MİLYAR İNSAN, TEK DÜNYA, BİLİNÇLİ TÜKETİM"

"7 MİLYAR İNSAN, TEK DÜNYA, BİLİNÇLİ TÜKETİM"

"7 MİLYAR İNSAN, TEK DÜNYA, BİLİNÇLİ TÜKETİM"

A+A-

ANA TEMA: "7 MİLYAR İNSAN, TEK DÜNYA, BİLİNÇLİ TÜKETİM"

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi’nin düzenlediği 17. Turizm Günleri, turizm öğrencilerinin üye olduğu Turizm Kulübü organizatörlüğünde gerçekleştirildi.

 DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, 2 gün süren etkinlik çerçevesinde öğrenciler, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Her yıl farklı bir sloganla organize edilen etkinliklerin bu yılki teması; Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen “7 Milyar İnsan, Tek Dünya, Bilinçli Tüketim” oldu. Dünya Çevre Günü’nün ana sloganı olan bu ifade, Turizm Günleri’nde çeşitli etkinliklerle de öğrenciler tarafından gündeme getirildi. Dünyanın kaynaklarının sınırlı olduğu anlayışı ile bilinçli kullanım ve tüketimi ön plana alan ve kaynakların savurgan bir biçimde tüketilmemesi gerektiğini tüm insanlığa anlatmayı hedefleyen bu temanın önemi katılımcılara aktif bir biçimde anlatılmaya çalışıldı.

 Açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, etkinliğin ana temasının vurgulanması yanında DAÜ’de 100’ü aşkın farklı ülkeden öğrencinin bulunduğunu, DAÜ Turizm Fakültesi’nde ise 40 farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade ederek, çevrenin önemi yanında Turizm Günleri’nde bu kültürlerin de tanıtılacağını söyledi.

 Eğitimin sadece sınıf içerisinde sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, çeşitli etkinliklerle öğrencilere çok kültürlü ortamlar yaratmaya çalıştıklarını ve teorik eğitimin yanısıra pratik eğitime de önem vererek, öğrencileri sektör temsilcileri ile de buluşturduklarını kaydetti.

 17. Turizm Günleri organizasyonunda 200’den fazla öğrencinin görev aldığını belirterek, öğrencilerin birçok farklı ülkeyi temsil ettiğini ifade eden Kılıç, öğrencilerin bu tür organizasyonlarla eğitimin yanında pratik yapma imkanı yakaladıklarına değindi ve böylece farklı lezzetler deneme ve farklı kültürler tanıma şansına da sahip olduklarını belirtti.

 Hasan Kılıç, turizm sektörüne bugüne kadar 4000’den fazla kaliteli mezun kazandırdıklarını da kaydetti.

 40 öğrenci ve 1 programla başladıkları eğitim yolculuğunda bugün 7 farklı programda 722 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Kılıç, örgün eğitim yanında yaygın eğitim programlarıyla da topluma hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Bu bağlamda en son “Lezzet Atölyesi” adı altında ulusal ve uluslararası yemeklerin pişirilmesini hedefleyen ve katılımcıları “birlikte pişirip birlikte yiyelim” konseptiyle eğitmeyi amaçlayan bir mutfak sanatları merkezinin de kurulduğunu bildirdi.

 DAÜ Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde farklı kültürlerden gelen öğrenciler yöresel kıyafetleri, yiyecekleri ve dansları ile kendi kültürlerini tanıtma fırsatı yakaladılar. Etkinlik kapsamında, DJ gösterileri, canlı müzik performansları ve çeşitli öğrenci gruplarının kültürel dansları da DAÜ Turizm Günleri’ni zenginleştiren aktiviteler arasındaydı. Ayrıca Turizm Günleri çerçevesinde yapılan çekilişler sonucu öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.