1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 MİLYON DOLAR ÇÖPE GİTTİ
7 MİLYON DOLAR ÇÖPE GİTTİ

7 MİLYON DOLAR ÇÖPE GİTTİ

Yaşadığı ekonomik sıkıntıların ardından 2010 Haziran ayı itibariyle uçuşlarına son veren Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), gündemdeki yerini koruyor.

A+A-

YAZIKLAR OLSUN!

İflas eden KTHY’nin Ercan’daki 'yedek parça' deposunun elektriği kesildi, deponun içindeki milyonlarca dolar değerindeki parça kaderine terk edildi. Çürümeye yüz tutan yedek parçalar zamanında satılmayarak değerlendirilmeyince, elde kocaman bir hurda yığını kaldı

Üç yıldır depoda duruyor
Teknik bölüm deposunda bulunan yaklaşık beş milyon Dolar değerindeki yedek parça, KTHY’nin tasfiye edilmesinin ardından, korumasız bir şekilde kaderine bırakılmıştı. Üç yıl içerisinde iki kere ihaleye çıkılan yedek parçalar ile ilgili birinci ihalede 375 bin ve ikinci ihalede ise 402 bin Dolar teklif verilmiş ve ihaleler iptal edilmişti.

Dönemin KTHY Teknik Müdürü Çınar: İhmal nedeniyle 7 milyon dolarlık parça heba oldu.HAVA-SEN Başkanı Atakan:  KTHY gibi bir değeri yok ettiler, sorumlusu devlettir.Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdür Emin Bilgen: İhaleye çıkıp malları satma hazırlığı yapıyoruz.EL-SEN Başkanı Cesurer: Elektrik, tasfiye öncesi 20 bin TL’lik borç nedeni ile kesildi.

Kaynak:Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.