1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 YAŞINDAKİ OĞLUNA TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRMÜŞTÜ!
7 YAŞINDAKİ OĞLUNA TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRMÜŞTÜ!

7 YAŞINDAKİ OĞLUNA TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRMÜŞTÜ!

Katilin suç ortağına ret!

A+A-

 

7 yaşındaki oğlu Mustafa Diker, tecavüz ederek öldüren Erol Diker’in, suç ortağı eşi Özlem Diker, 5 yıllık hapis cezasının 3 yılını tamamlayınca şartlı tahliye talebinde bulundu

Ülkede 4 yıl önce büyük infiale neden olan 7 yaşındaki Mustafa Diker’in öldürülmesi ile ilgili, “Ağır bir suçu önlemeyi ihmal etmek”, ”Delilleri ortadan kaldırmak” ve “Polise yalan bilgi vermekten” 2012 yılında 5 yıl hapse mahkûm edilen Özlem Diker şartlı tahliyesini istedi.
Merkezi cezaevinde dün toplanan Şartlı Tahliye Kurulu’nun, Özlem Diker’in talebini değerlendirerek, ret kararı aldığı öğrenildi.

6 ay sonra yeniden başvurabilecek

2012 yılından bu yana merkezi cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan Özlem Diker’in 6 ay sonra yeniden şartlı tahliye başvurusunda bulunma hakkı var.

Amca 2013’te Türkiye’ye iade edildi

Vahşi çocuk cinayetinin suç ortağı amca İbrahim Diker, 6 Aralık 2012 tarihinde “Feri- fail” ve “Delilleri ortadan kaldırmak” ve “Polise yalan bilgi vermek” 5 yıl hapislik cezasına çarptırılmıştı. İbrahim Diker’in iadesi , 27 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete’de “Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler altında, iade isteminde bulunan ve iadesi Hukuk Mahkemesi’nce uygun görülen TC uyruklu mahkum İbrahim Diker’in 43/1988 sayılı Suçluların Geri Verilmesi Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası’nın 3’üncü maddesinin kendisine verdiği yetkiye atfen TC Devleti’ne iade edilmesine karar verdi” şeklinde yayınlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.