1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 YIL HAPİS!
7 YIL HAPİS!

7 YIL HAPİS!

Bavulunda yüklü miktarda uyuşturucuyla ülkeye gelen Suriyeli hapis cezası aldı.

A+A-

Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken, ‘Üzüm’ isimli narkotik köpeğinin tepki vermesi üzerine bavulunda 3 kilo 969 gram hintkeneviri türü kanunsuz uyuşturucu madde bulunan Ahmad Alhassoun, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak suçlu bulundu. 

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde yaklaşık 7 aydan beridir hükümsüz tutuklu olarak bulunan Suriye uyruklu 24 yaşındaki Ahmad Alhassoun, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ağır Ceza Heyeti adına kararı okuyan başkan Bahar Saner, uyuşturucu suçunun ülkemizde giderek yaygınlaştığına işaret ederek, bu suçun diğer suçlara da bir basamak oluşturduğuna dikkat çekti. Ceza takdir ederken sanık hakkında ağırlaştırıcı ve hafifleştirici tüm unsurları değerlendirdiklerini anlatan Bahar Saner, uyuşturucu suçlarının önüne geçilebilmesi için verilecek olan cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurguladı.

Güneye gidecekti...

Girne Turizm Limanı’ndan19 Eylül tarihinde ülkeye giriş yapmak isterken, ‘Üzüm’ isimli narkotik köpeğinin tepki vermesi üzerine bavulunda 3 kilo 969 gram hintkeneviri türü kanunsuz uyuşturucu madde ele geçirilen Ahmad Alhassoun’u sorgulayan narkotik polisi, uyuşturucuyu teslim edeceği kişilerle ilgili ifade aldıktan sonra, Lefkoşa’da Girne Caddesi’nde pusu kurarak yaptığı operasyon sonrası Güney Kıbrıs’ta yaşayan yine Suriye uyruklu Jomaa Elseheil’i ve Jomaa Alhamaydi’yi de yakalamıştı. 

Meseleyle ilgili olarak aranan yine Suriye uyruklu M.A. isimli bir kişi ise Metehan kara sınır kapısından EMH 207 plakalı otomobiliyle Güney Kıbrıs’a geçiş yapacağı sırada, güvenlik güçlerinin dur emrine uymayarak işlem yaptırmadan Güney Kıbrıs’a kaçmıştı. 

Jomaa Elseheil ve Jomaa Alhamaydi, bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.