1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 YIL SONRA YARGI ÖNÜNE ÇIKTILAR...
7 YIL SONRA YARGI ÖNÜNE ÇIKTILAR...

7 YIL SONRA YARGI ÖNÜNE ÇIKTILAR...

7 YIL SONRA YARGI ÖNÜNE ÇIKTILAR...

A+A-

Çalıştıkları bankada müşteri hesapları ile oynayarak, “çek sahteleme” ve “başkasının kimliğine bürünme” dahil 216 suç işleyen Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay 7 yıl sonra yargı önünde.

Lefkoşa’da şimdiki adı Creditwest olan Altınbaşbank’ta çalıştıkları 2006-2007 yılları arasında “çek sahteleyip”, imza taklit edip, müşterilerin hesapları ile oynayıp zimmetlerine yüklü miktarda para geçiren Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıktı.

Sanıklar dün başkanlığını Ömer Güran’ın yaptığı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Tacan Reynar huzuruna çıkarıldı.

Sanıklar 216 davadan yargılanacak

Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay 2007 yılında çalıştıkları bankadan birçok müşterinin hesaplarıyla oynadıkları ve çek sahteleyerek hesaplarına para geçirmekle aleyhlerine getirilen dava yıllar içinde birçok kez savunma avukatı tarafından ertelendi. 7 yıl aradan sonra, kasım ayında Lefkoşa ağır Ceza Mahkemesinde yeniden gündeme gelen ve heyet tarafından 216 davadan itham edilen sanıklar hiç bir suçlamayı kabul etmezken, kefaletle ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sanık Peral Ulunay ve Ülfet Berktuğ dün yeniden 216 davadan itham edildi. Aleyhlerine getirilen tüm davaları kabul eden sanıklar, mahkeme emri ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Dava 13 Mart’ta görüşülecek

Mahkeme başkanı Ömer Güran, iddia makamı ve savunmanın beyanlarının ardından, davayı görüşmek üzere 13 Mart Cuma gününe erteleyerek, oturumu kapattı. Ömer Güran ayrıca, sanık Ülfet Berktuğ ve Peral Ulunay’ın davaları görüşüleceği güne kadar Merkezi Cezaevinde tutuklu kalmalarına emir verdi.

Haadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.