1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 YILA 9 AY DAHA EKLENDİ
7 YILA 9 AY DAHA EKLENDİ

7 YILA 9 AY DAHA EKLENDİ

7 yıla 9 ay daha eklendi

A+A-

“Ağır yaralama”, “İzinsiz silah taşıma”, “İzinsiz silah tasarrufu”, “Patlayıcı madde tasarrufu”, “Silahla adam yaralama”, “Ciddi darp” ve “Kundaklama” suçlarından 2014 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl hapse mahkum edilen Şevket Aykut Tukyu'nun 2013 yılında işlemiş olduğu suçun kararı da dün açıklandı.

Şevket Aykut Tukyu'yu “İzinsiz silah tasarrufu”, ve "korkutmak amacı ile silah taşıma" suçlarından suçlu bulan heyet, Tukyu'yu 9 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Yargıç Alev Ulunay okudu.

Benzer suçlardan mahkumiyeti var

Yargıç Alev Ulunay, Şevket Aykut Tukyu'ya ceza takdir ederken aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirdiklerini belirtti. Ulunay, sanığın 2006 ve 2013 yılında benzer suçlardan yargılanıp mahkumiyet aldığına dikkati çekti. Heyet adına kararı okuyan Alev Ulunay, sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapis cezası olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, Şevket Aykut Tukyu’nun yargılandığı 4 davadan 9 ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.