1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 70 AİLEYE KENDİ ÜRÜNÜNÜ EKİP SULAYACAĞI İMKAN
70 AİLEYE KENDİ ÜRÜNÜNÜ EKİP SULAYACAĞI İMKAN

70 AİLEYE KENDİ ÜRÜNÜNÜ EKİP SULAYACAĞI İMKAN

Yenierenköy Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Yeşilköy'de, Su İşleri Dairesi tarafından yaptırılan ve sulama amaçlı kullanılacak bin ton kapasiteli depo;

A+A-

 

BAKIRCI: “DEPONUN KULLANIMA GİRMESİYLE 70 AİLEYE KENDİ ÜRÜNÜNÜ EKİP SULAYACAĞI İMKAN SAĞLANMIŞ OLACAK”

Yenierenköy Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Yeşilköy'de, Su İşleri Dairesi tarafından yaptırılan ve sulama amaçlı kullanılacak bin ton kapasiteli deponun inşaatına başlandı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz ve Köy Muhtarı Perol Mavili ile birlikte inşaat alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

BİN TON… 70 AİLE…

Bittiğinde bin ton kapasiteyle hizmet verecek depo bölgedeki 70 ailenin sulama amaçlı kullanımına da imkan sağlayacak. Yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen depo 500 Bin TL'lik bir yatırımı öngörüyor.

BAKIRCI: “BAZI ARAZİLER HİÇBİR ZAMAN SUYA KAVUŞMADI”

İncelemeler sonrası açıklama yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, bölgede bugüne kadar tarımsal amaçlı sulak arazi diye dağıtılan arazilerin "10 dönüm kurak araziye karşı 1 dönüm sulak arazi" yöntemiyle verildiğini ama bu arazilerin hiçbir zaman suya kavuşmadığını belirtti.

Bakanlığı öncesi bölgede hekimlik yaptığı yıllarda da bu şikayetleri sürekli olarak vatandaşın dile getirdiğini kaydeden Bakırcı, bugüne kadar bu yönde ihtiyaç olmasına karşın vatandaşa haksızlık yapıldığını söyledi.

Deponun kullanıma girmesiyle 70 aileye kendi ürününü ekip sulayabileceği imkanların sağlanacağını bildiren Bakırcı, üreticiye bölgedeki yetkililerle birlikte her türlü katkıyı yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

YIKICI: “YILLARDIR BEKLENEN PROJE HAYAT BULUYOR”

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da konuşmasında bölgede yıllardır ihtiyaç olan ve beklenen bir projenin hayat bulduğunu ifade ederek, Bakan Hamit Bakırcı ve ekibine teşekkür etti.

Yıkıcı, bölgeye ihtiyaçlar dahilinde bu tür katkıların devam etmesini diledi ve Yeşilköy havzasının yıllardır bölgenin yükünü çeken bir konumda olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Yıkıcı, projenin bu anlamda büyük bir rahatlama getireceğini vurguladı.

Yeşilköy Muhtarı Perol Mavili ise, Bakan Hamit Bakırcı'ya desteğinden dolayı teşekkür ederek birçok vatandaşın yıllardır büyük mağduriyet yaşadığını belirtti ve önemli bir ihtiyacın giderildiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.