1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 71 YAŞINDAKİ HASTA ADAMA BU YAPILIR MI?
71 YAŞINDAKİ HASTA ADAMA BU YAPILIR MI?

71 YAŞINDAKİ HASTA ADAMA BU YAPILIR MI?

İnsanlık bu değil!

A+A-

71 yaşındaki engelli Hasan Tayyar’ı otobüs terminaline bırakmak için araçlarına alan 4 kişi, ormanlık araziye götürüp, cebindeki 600 lirayı aldıktan sonra kayıplara karıştı

Melin DOBRAN
 
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Meriç köyünde ikamet eden 71 yaşındaki engelli Hasan Tayyar otobüs terminaline bırakmak için araçlarına alan 4 kişi, ormanlık araziye götürüp, cebindeki 600 lirayı aldıktan sonra kayıplara karıştı.
Diyalog muhabirinin hastanede ziyaret ettiği ve yaşadığı olay nedeniyle çok korktuğunu söyleyen Hasan Tayyar başından geçenleri şöyle anlattı, “Sabahtan hastaneye geldim. İşimi bitirince, köye gitmek için hastanenin önündeki otobüs duraklarında beklemeye başladım. Çift kabinli arkası açık bir van araç otobüslerin önünde durdu. Bana nereye gideceğimi sordu. Ben de ‘otobüs terminaline’ dedim. Bana, ‘gel bizimle git’ dedi. Ben engelli olduğum için bana acıdıklarını sandım ve arabaya bindim. Biraz gidince terminali geçtik. Bana, ‘biraz işimiz var, bitirip terminale döneceğiz’ dediler ve sürüp gittiler. 

 

“Elimdeki poşeti hızla kaptı…”
Meriç köyünde yaşadığım için Lefkoşa’yı çok iyi bilmiyorum. Meğer Taşkent civarında ormanlık bir alana gittik. Orada durdular. Ön tarafta şoför, bir adam ve bir kadın oturuyordu. Ben de arkada başka bir kadınla oturuyordum. Şoför indi ve ‘bir şeyler yapacağım’ dedi. Bir ağacın altına gitti. Sonra benim yanımda oturan kız da arabadan inip şoförün yanına gitti. Onlar inince ben de indim. Sonra kız araca bindi, biz şoförle yalnız kaldık. Sonra elimdeki poşeti hızla kaptı. Arabaya binip uzaklaştılar. 

 

“Dondum kaldım…”
Bana dokunmadılar. Poşetimde kimlik kartım, sağlık karnem, tahlil kâğıtlarım ve cüzdanım vardı. Cüzdanımda 600 TL civarında param vardı. Dondum kaldım. Yine de moralim yerinde. Allah’tan cep telefonum cebimdeydi. Yola çıktım ve hemen polisi aradım. Yol sokak da bilmiyorum. O esnada bir taksi geldi ve yanımda durdu. Nerede olduğumuzu taksiciye sordum. O da bana ‘Taşkent okullar yolundayız’ dedi. Polise nerede olduğumu söyledim ve gelip beni aldılar.” 
Diyalog
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.