1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 74 HAREKATI'NDA TÜRK'ÜN TANKLARINI GÖREN RUM ASKERLERİ
74 HAREKATI'NDA TÜRK'ÜN TANKLARINI GÖREN RUM ASKERLERİ

74 HAREKATI'NDA TÜRK'ÜN TANKLARINI GÖREN RUM ASKERLERİ

1974 tarihlerinde Lefkoşa’da savaşan RMMO askerlerinin Türk tanklarını görünce kaçtıkları belirtilince olan oldu...

A+A-

 

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Genel Kurmaylığı’nın 1974 Barış Harekatı’na ilişkin hazırladığı ve bir kitapta yayımlanan raporda, 14-16 Ağustos 1974 tarihlerinde Lefkoşa’da savaşan RMMO askerlerinin Türk tanklarını görünce kaçtıklarının belirtilmesi o dönemde savaşan Kıbrıslı Rumların tepkisini çekti.

Fileleftheros gazetesi haberinde, 14-16 Ağustos 1976 tarihleri arasında “Lefkoşa Havaalanı ile Ay. Demet” arasındaki bölgede savaşan 212. Piyade Taburu mensubu Kıbrıslı Rumların, RMMO Genel Kurmaylığı’nın bu raporuna sert tepki göstererek araştırma yapılması talebinde bulunduklarını yazdı.

Gazete, 212. Piyade Taburu mensuplarının raporda kendilerinden bahsedilmemesi ve Kıbrıs Rum birliklerinin Türk tanklarını görünce kaçtıkları şeklinde ifadelerin yer almasına tepki gösterdiklerini ve bu alayın üyelerinin oluşturduğu bir komitenin RMMO Komutanlığı ve Rum Savunma Bakanlığı’na mektup göndererek tarihi araştırma başlatılması talebinde bulunduklarını belirtti.

SAVUNMA BAKANI ELDİK KOMUTANLARINI ZİYARET ETTİ

Öte yandan Alithia gazetesi, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in dün eski ve yeni atanan Yunan Alayı (ELDİK) komutanlarıyla bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Fokaidis, eski ELDİK Komutanı Yeorgios Kuris ve yeni ELDİK Komutanı Albay Emanuil Teodoru’yu birlikte ziyaret ederek Kuris’e hizmetleri için teşekkürlerini, Teodoru’ya da yeni görevinde başarılı olması dileklerini iletti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.