1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 74 KİŞİLİK MÜNHAL 700’Ü AŞKIN BAŞVURU
74 KİŞİLİK MÜNHAL 700’Ü AŞKIN BAŞVURU

74 KİŞİLİK MÜNHAL 700’Ü AŞKIN BAŞVURU

74 kişilik münhal 700’ü aşkın başvuru

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) tarafından açılan 74 kişilik münhala, 700’ü aşkın müracaat yapıldı.

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) tarafından açılan 74 kişilik münhala, 700’ü aşkın müracaat yapıldı. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Umut Öksüzoğlu, kurumda 6 bölüm için açılan 74 kişilik münhala, 700’den fazla kişinin başvurduğunu söyledi.

Öksüzoğlu,  5 Ekim tarihinde açılan müracaatın 19 Ekim’de sona erdiğini bu süre içerisinde 700’ü aşkın kişinin münhala başvurduğunu, bunların arasında ihtiyaç olmayan meslek grubundan kişiler de bulunduğunu aktardı.

El-Sen Başkanı Öksüzoğlu: “Münhalle ilgili olarak önceden herhangi bir çalışma yapılmadı. Çalışma yapılmış olsa kurum herhalde 10 tane bilgisayar mühendisi istemez. Müracaatların içinde 10 tane bilgisayar mühendisi var. Bunların içinde böyle bir ihtiyaç yok, böyle bir kadro da yok”

Öksüzoğlu: “700 aşkın kişi başvurdu”

El-Sen Başkanı Umut  Umut Öksüzoğlu, 5 Ekim’de açılan münhala 700’den fazla kişinin başvurduğunu belirterek, müracaatların 19 Ekim’de durdurulduğunu aktardı. Teknisyen de dahil olmak üzere 6 bölüm için münhal açıldığını aktaran Öksüzoğlu, 74 kişilik münhala çok fazla başvuru olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun açmış olduğu münhalla ilgili olarak önceden herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen Öksüzoğlu, “önceden bir çalışma yapılmış olsa kurum herhalde 10 tane bilgisayar mühendisi istemez. Müracaatların içinde 10 tane bilgisayar mühendisi var, bunların içinde böyle bir ihtiyaç, böyle de bir kadro da yok” dedi.

İdarecilere ulaşılamadı

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığı Kıb-Tek Müdürü Gürcan Erdoğan’a ulaşamazken, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Hasan Erçen de yurt dışında olduğu iletişim sağlanamadı.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.