1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 74 ŞEHİDİ EŞİNİ 39 YIL SONRA ZİYARET EDEBİLDİ
74 ŞEHİDİ EŞİNİ 39 YIL SONRA ZİYARET EDEBİLDİ

74 ŞEHİDİ EŞİNİ 39 YIL SONRA ZİYARET EDEBİLDİ

Diyarbakırlı Şehem Pınar, 1974’te Kıbrıs’ta şehit olan eşinin mezarını 39 yıl sonra ziyaret edebildi

A+A-

Diyarbakırlı Şehem Pınar, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda şehit düşen eşi Mahmut Pınar'ın Lefkoşa'daki mezarını 39 yıl sonra Mehmetçik sayesinde ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Temmuz 1974'te başlattığı ve Türk birliklerinin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan Kıbrıs Barış Harekâtı'nda şehit düşen eşi Mahmut Pınar'ın, Boğaz Şehitliği’ndeki mezarını bugüne kadar ekonomik nedenlerle ziyaret etme imkânı bulamayan Pınar, bir iftar yemeğinde tanıştığı askeri yetkililerin desteği ile eşine mezarı başında ilk kez dua etme imkânı buldu.

Askeri yetkililerin talimatı ile Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi’nin desteği ile şehit eşinin Lefkoşa'daki mezarını, kızı Sabıka Öncü ile ziyaret eden 61 yaşındaki Pınar, ziyarette duygulu anlar yaşadı.

İlk kez Kıbrıs'a gittik

Pınar, yaptığı açıklamada, Lefkoşa Boğazköy'deki şehitlikte bulunan eşine ait mezarı bugüne kadar ekonomik nedenlerle ziyaret etme fırsatı bulamadığını belirterek, askeri yetkililerin yardımı ile bu ziyaretin 39 yıl sonra gerçekleştiğini söyledi.

Ramazanda şehit ve gaziler onuruna ordu evinde düzenlenen iftar yemeğine katıldığını ifade eden Pınar, “Orada eşimin mezarına gitmek istediğimi anlattım. Masadaki bir asker bu konuda dilekçe yazmamı istedi. Torunum orada benim adıma dilekçe yazdı. Bu dilekçenin ardından Kıbrıs'a gitmemin yolu açıldı. Beni telefonla arayarak Kıbrıs'a ne zaman gitmek istediğim soruldu. Ben de tek başıma gidemeyeceğimi, kızımla gitmek istediğimi söyledim. Onlar da bu isteğimi kabul etti. İlk kez Kıbrıs'a gittik” diye konuştu.

Tüm şehitlere dua ettim

Kalp rahatsızlığı bulunduğu için yalnız başına seyahat edemediğini anlatan Pınar, kızı ile gittiği Kıbrıs'taki Lefkoşa Boğazköy Şehit Mezarlığı'nda duygulu anlar yaşadıklarını söyledi.
Eşine mezarı başında yaşadıklarını anlattığını ifade eden Pınar, şöyle konuştu:

“Ona, 'sen bizi bırakıp gittin. Oğlumuz da trafik kazasında vefat etti' diyerek içimi döktüm. Daha sonra ellerimi açıp dua ettim. Tüm şehitlere dua ettim. Şehit eşimle 39 yıl sonra mezarı başında buluşmayı Allah bana nasip ettiği için çok mutlu oldum. Ekonomik sorunlar nedeniyle kendi imkânlarımla gidemediğim Kıbrıs'a artık sık sık gitmek istiyorum. Yetkililerden bu konuda destek isteyeceğim. İnşallah başvurularım yine olumlu sonuçlanır.”

Tezkeresine 4 ay kala Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan eşinin şehit olmasının ardından 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiğini belirten Pınar, şöyle dedi:
“Ondan sonra evlenmedim. Batman'daki kardeşim bize kucak açtı. Köydeki akrabalarım da çok destek oldu. Allah'a şükür bir kızım öğretmen oldu. Küçük kızım ise benimle yaşıyor. Hayatımdaki ikinci büyük acıyı oğlumu kaybettiğimde yaşadım. Evli ve 2 çocuk babası 26 yaşındaki oğlum trafik kazasında hayatını kaybetti. Oğlum da babası gibi bu dünyadan göçtü. Gelinim 2 çocuğuyla benim gibi dul kaldı. Şimdi hem gelinim hem de torunlarımla aynı evde yaşıyoruz. Bir torunuma eşimin ismini verdim. Her şeye rağmen ayaklarımızın üzerinde durarak yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.