1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 75 yıl hapis yatmamak için...
75 yıl hapis yatmamak için...

75 yıl hapis yatmamak için...

75 yıl hapis yatmamak için...

A+A-


FIFA'daki yolsuzluk skandalının baş kahramanı olan eski İcra Kurulu Üyesi Chuck Blazer'in, hapis cezası almamak amacıyla ABD'li yetkililerle gizli anlaşma imzaladığı açıklandı.

FIFA İcra Kurulu eski üyesi Chuck Blazer'ın, hapis cezası almama karşılığında ABD ile gizli anlaşma yaptığı ortaya çıktı.
     
Blazer'ın, FBI (ABD Federal Soruşturma Bürosu) ile 2013 yılında yaptığı 19 sayfalık anlaşmanın detayları, kamuoyuna açıklandı.
     
ABD'nin, rüşvet suçlamasıyla FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınmasına yol açan geçen ay açtığı davada yer alan suçlamaları, FIFA İcra Kurulu'nun eski üyesi Chuck Blazer'dan edindiği bildirildi.

HAKKINDA ÇOK SAYIDA SUÇLAMA VAR     
Gözaltına alınmasının ardından rüşvet, dolandırıcılık, kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlamaları kabul eden 70 yaşındaki Blazer'ın, suçlu bulunması halinde 75 yıl hapis cezası alabileceği ve bu durumdan kaçınmak amacıyla FBI ve ABD savcılığıyla gizli bir anlaşma yaptığı belirtildi.

ELİNDEKİ TÜM BELGELERİ ABD'Lİ YETKİLİLERE VERDİ     
FIFA İcra Kurulu'nda 1997-2013 yıllarında görev alan Blazer'ın, FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınmasına yol açan tüm bilgi ve belgeleri 2011'den itibaren ABD'li yetkililere verdiği ifade edildi.
     
1998 Dünya Kupası'nda Fransa'nın, 2010 Dünya Kupası'nda ise Güney Afrika'nın turnuvalara ev sahipliği sürecinde, aralarında Blazer'ın da yer aldığı FIFA'lı yetkililere rüşvet verdiği iddiaları da bu bilgiler sayesinde ortaya atılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.