1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 754 GRAM BONZAİ DAVASINA 5 YIL HAPİSLİK!
754 GRAM BONZAİ DAVASINA 5 YIL HAPİSLİK!

754 GRAM BONZAİ DAVASINA 5 YIL HAPİSLİK!

754 gram bonzai davasına 5 yıl hapislik!

A+A-

Lefkoşa'da Mayıs ayında meydana gelen "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan 4 aydır Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Halil Can Güven adına Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Sanık, aleyhine getirilen davalardan Mahkeme heyeti tarafından suçlu bulunup 5 yıl hapislik cezasına çarptırıldı.

Abbas ELMAS

Güney Kıbrıs’tan aldığı 100 paket bonzai ile geçtiğimiz Mayıs ayında sınır kapısında yakalanan Ömer Can Günaydın, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl hapse mahkum edildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzurunda görüşülen karar duruşmasında, kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın “Uyuşturucu madde ithal ve tasarruf” suçunu geçtiğimiz Mayıs ayında işlediğini söyledi. Güney Kıbrıs'tan teslim aldığı 100 paket yaklaşık 754 gram 130 miligram ağırlığında bonzai türü uyuşturucu maddeyi KKTC'ye geçirmek isterken görevli polis ekipleri tarafından yakalandığını anlatan Kıdemli Yargıç,“Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor” dedi.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli ve sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını söyledi. Sanığın işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Bu tür suçların hayli yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

Kararı okuyan Esendağlı Güney Kıbrıs'tan belli aralıklarla 100 paket bonzai uyuşturucu madde geçiren sanığın ithal etmiş olduğu maddeden bir çok kişinin etkilenebileceğini hatırlattı. Toplam ağırlığı 754 gram 130 miligram olan uyuşturucu maddenin kulanım için Güney'den ithal edildiğini ifade eden Melek Esendağlı, sanığın bu maddeyi kullanıcılar için sağlayıcı özelliği yarattığına dikkat çekti.

Daha önce de mahkum oldu

"Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarından yargılanan sanık Halil Can Güven, aynı suçlardan 7 Kasım 2013 tarihinde yargılanarak dört buçuk ay hapislik cezasına mahkum edildiğini açıklayan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın avukatı olmadığını ve kendini en uygun şekilde izahat ederek suçlamaları kabul ettiğini söyledi. Çaresizlik ve aile yaşantısının tesiri altında işlemiş olduğu suçtan dolayı sanığın mahkemeden özür dilediğini kaydeden Esendağlı, sanığın ikinci kez tereddüt etmeyerek yine aynı hatayı yaptığını söyledi.

Melek Esendağlı sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyledi. Esendağlı şöyle devam etti: "Sanık Halil Can Güven 22 yaşında genç bir suçlu. Sanık oldukça kötü bir çocukluk dönemi geçirdi. Ailesinden şiddet görerek, hayatının büyük bir bölümünü sokaklarda geçirerek genç bir suçlu oldu" dedi. Melek Esendağlı şöyle devam etti: "Sanık aynı suçlardan Merkezi Cezaevinde suçlarının cezasını çekip çıktıktan sonra kimse onu topluma kazandırmak için girişimde bulunmadı. Sanık ailesi ve devletten bir destek görmediği için, aynı suçu daha vahim bir şekilde işledi" dedi.

Lefkoşa Ağır Ceza'da Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun cezanın hürriyetini bağlayıcı olduğunu söyledi. Esendağlıi mahkeme heyetinin sanık Halil Can Güven'i oy birliğiyle 5 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.