1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 77 GENCE KIRSAL KESİM ARSASI!
77 GENCE KIRSAL KESİM ARSASI!

77 GENCE KIRSAL KESİM ARSASI!

1 buçuk yılda yaklaşık 40 köyde kırsal kesim arsası verildi.

A+A-

Serdarlı ve Görneç’te 77 gence Kırsal Kesim Arsası Hak Sahipliği Belgeleri düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan İçişleri Bakanı Kutlu Evren, gençlere kırsal kesim arsası dağıtma projelerinin devam ettiğini kaydetti.

Evren, daha önce dağıtılan kırsal kesim arsalarının altyapıları için de bütçe ayrıldığını ve bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, son 1 buçuk yılda yaklaşık 40 köyde kırsal kesim arsası verildiğini, 20 köyünse sırada beklediğini kaydetti.

Amaçlarının gençleri topraklarına bağlamak ve Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda kökleşmesini sağlamak olduğunu belirten Özgürgün, bunu gecikmiş bir adım olarak nitelendirdi.

Bunun bir seçim çalışması olmadığına vurgu yapan Özgürgün, “hükümetler gelip geçicidir ama kalıcı olan bu topraklara sahip çıkılmasıdır. Gençlerin bu topraklara sahip çıkmasını sağlamaktır” dedi.

Başbakan Özgürgün, devletin uzattığı ele halkın her zaman olumlu yanıt verdiğine işaret ederek, gençlerin topraklarına sahip çıkması için bu hizmeti yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Özgürgün, “gençlerden bu arsaları değerlendirmesini talep ediyoruz. Mutlu birer gelecek kursunlar. Devlet bu arsaların altyapılarını da yapacaktır. Gençler de buralara yerleşerek geleceği kurmak durumundadırlar” dedi.

Törende konuşmaların ardından 77 gence kırsal kesim arsası hak sahipliği belgeleri takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum