1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 7,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!
7,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

7,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

7,8 büyüklüğünde deprem!

A+A-

Yeni Zelanda'nın Christchurch kenti yakınlarında 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezinden yapılan açıklamaya göre,  Christchurch kentinin 91 kilometre kuzeydoğusunda yerel saatle gece yarısından  sonra 7,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
 
İlk belirlemelere göre, depremde can kaybı olmadı. ABD Pasifik Tsunami  Uyarı Merkezi, depremin ardından tsunami uyarısı verildiğini açıkladı.
 
Yeni Zelanda’nın Güney adasındaki en büyük kent olan Christchurch  yakınlarındaki depremin artçı sarsıntıları devam ederken, ilk sarsıntının 200  kilometre uzaklıktaki başkent Wellington’da da hissedildiği belirtildi.
 
Yeni Zelanda Başbakanı John Key, sosyal paylaşım sitesi Twitter  üzerinden, ‘‘Umarım bu akşamki depremden sonra herkes güvendedir. Yeni Zelanda  Sivil Savunma Kurumu depremin etkisini araştırıyor.’’ paylaşımında bulundu.
 
Deprem kuşağında bulunan ve sık sık depremlerle sarsılan Yeni  Zelanda’da 2011 yılında meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde 185 kişi  hayatını kaybetmişti.
 
İlk tsunami dalgaları kıyalara ulaştı
 
Yeni Zelanda'da kaydedilen 7,8 büyüklüğündeki  depremin ardından meydana gelen tsunami dalgalarının ilkinin Güney Adası’nın  kuzeydoğu kıyılarına ulaştığını bildirildi.
 
Yeni Zelanda Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı (MCDEM)  tarafından yapılan açıklamada, büyüklüğü  7,8 olarak açıklanan depremin ardından  meydana gelen tsunami dalgalarının sahillere ulaştığı belirtildi.
 
MCDEM, sosyal medya hesabından, "Tsunami başladı. İlk dalgalar Güney  Adası’nın kuzeydoğu kıyılarına ulaştı. Birinci dalga en büyük olmayabilir,  dalgaların gelişi birkaç saat sürebilir." paylaşımında bulundu.
 
MCDEM, deniz kenarlarından uzak durulması uyarısında bulunarak  "Gerekli olmadıkça gezmeye çıkmayın, bilgileri arkadaşlarınız ve komşularınızla  paylaşın, televizyon ve radyoların uyarıların dinleyin, yerel sivil savunmanın  yapacağı uyarılara uyun." çağrısını yaptı.
 
Başkent Wellington şehir merkezi boşaltıldı
 
Tsunami dalgalarının etkileyebileceği ihtimaline karşı başkent  Wellington şehir merkezinden binlerce kişinin tahliye edildiği, bazı otoyolların  ulaşıma kapatıldığı belirtildi.
 
Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede, acil servis ekiplerinin hasar  tespiti çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.