1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 780 EURO KAYIP!
780 EURO KAYIP!

780 EURO KAYIP!

780 Euro kayıp!

A+A-

Haspolat ağıllar bölgesinde üç ayrı eve girerek, hırsızlık yapmakla suçlanan yabancı uyruklu üniversite öğrencisi iki zanlının tutuklu yargılanmasına karar verildi
 
LAPTOP VE CEP TELEFONLARI BULUNDU… Polis, zanlılar Stainless Morka ve Olaclipipo Rasheed Taiwo’nun, üç ayrı evden çaldıkları bilgisayar ve cep telefonlarının bulunduğunu, sadece 780 Euro’nun kayıp olduğunu belirtti.

Emine UYSAL

Haspolat ağıllar bölgesinde üç ayrı eve girip, hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan yabancı uyruklu iki üniversite öğrencisi hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Polis, zanlıların bir adet Macbook marka laptop ve bir adet HP marka siyah renk laptopu, Girne Kapısı’ndaki bir dükkana sattıklarını tespit etti, evlerden çalınan 780 Euro para ise bulunamadı.

“İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla tutuklanan zanlılar Stainless Morka ve Olaclipipo Rasheed Taiwo, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ercan Kunduracı’yı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Kunduracı, 2016 temmuz ayı içinde Haspolat ağıllar bölgesinde Nijerya uyruklu Muhammad İbrahim, Umar İbrahim, Ero Michael ve Yakubu George Warkaka’nın ikametgahlarının açık penceresinden içeriye giren Haspolat’ta sakin zanlılar Stainless Morka ile Olaclipipo Rasheed Taiwo’nun bir adet Macbook marka laptop, 780 Euro nakit para ve bir adet I-phone marka cep telefonu ve bir adet HTC marka cep telefonu, bir adet LG marka 500 GB’lik Hard Disk, I-phone4 marka cep telefonu ve Yakubu George Warkaka’ya ait HP marka siyah renk laptopu sirkat ettiklerini anımsattı.

Ercan Kunduracı, zanlıların 21 Temmuz’da çaldıkları eşyaları satarak, sahtekarlıkla para temin ettiklerini, sadece 780 Euro’nun bulunamadığını kaydetti.

Öğrenci statüsündeki zanlıların, gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiklerini belirten Kunduracı, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların 45 günü aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.