1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “7’İNCİ ULUSLARARASI KIBRIS İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ”
“7’İNCİ ULUSLARARASI KIBRIS İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ”

“7’İNCİ ULUSLARARASI KIBRIS İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ”

Festival kapsamında tüm film gösterimleri...

A+A-

 

“7’inci Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali”, 1-11 Aralık tarihlerinde yapılacak. Festival kapsamında tüm film gösterimleri saat 20:00’de başlayacak.

Organizasyon Komitesi adına açıklama yapan Pınar Piro, bu yıl 19 organizatör ve 2 destekleyen tarafından düzenlenen festivalde, dünya halklarının ve emekçilerinin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini perdeye yansıtan filmler gösterileceğini kaydetti.

Festivalde yapılacak olan gösterimlere Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu ev sahipliği yaparken, 8 Aralık akşamı gösterilecek olan “Democracy” isimli belgesel için ise Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği lokalinde özel bir gösterim tertip edilecek.

Festivalin açılışı “Yer Gök Direniş” belgeseli ile yapılırken, gösterimin ardından İstanbul’dan gelerek gösterime katılacak, belgesele röportaj verenlerden biri olan Şebnem Sönmez ve KTHY mağduru emekçiler ile kısa bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Festivalin kapanış gecesi de Sanayi Holding belgeseli ile yapılacak. Holdinge emek vermiş çalışanlarla gerçekleşecek söyleşinin ardından festival son bulacak.

“SLOGAN DUR DE”

Piro, festivalin bu yılki sloganının “Dur De” olarak belirlendiğini kaydetti.

Piro tarafından yapılan açıklamada, “Festival sizleri ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist oyunlara, polis şiddetine, ekolojik talana, kadına yönelik şiddete, homofobiye, ırkçılığa karşı ‘Dur De’meye davet ediyor. Neden mi ‘Dur De’ diyoruz, çünkü güvencesiz çalıştırılan ve külkedisi olmayan ev temizlikçisi Fatma’nın yaşadıklarına tanıklık ediyoruz. Çünkü tek meselenin birkaç ağaçtan ibaret olmadığını biliyoruz. ‘Dur De’ diyoruz çünkü ötekileştirdiğin aslında benim çocuğum” ifadelerine yer verdi.

Katılımın ücretsiz ve biletsiz olacağı festival ile ilgili tüm duyurulara www.iffkibris.org adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Festivalin organizasyon komitesi şöyle:

“Baraka Kültür Merkezi, Biyologlar Derneği, Boran Kültür Derneği, BASIN-SEN, BES, ÇAĞ-SEN, DAÜ BİR-SEN, DAÜ-SEN, DEV-İŞ, EL-SEN, GÜÇ-SEN, KOOP-SEN, KTAMS, KTMMOB, KTOEÖS, KTÖS, KTTB, TEL-SEN, TIP-İŞ. Destekleyenler ise; Radyo Mayıs, Ambar Film”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.