1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7’NCİ ŞAFAK NÖBETİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
7’NCİ ŞAFAK NÖBETİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7’NCİ ŞAFAK NÖBETİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kendi rekorunu kırdı!

A+A-

GUİNESS REKORLAR KİTABI'NA GİREN İLK TÜRK SUALTI SPORCUSU CEM KARABAY SU ALTINDA YAŞAMA DÜNYA REKORUNU KIRDI

KARABAY, KENDİNE AİT 72 SAATLİK DÜNYA REKORUNU 142 SAAT 42 DAKİKA 42 SANİYE’YE ÇIKARDI

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında 7’ncisi düzenlenen Şafak Nöbeti etkinliği dün akşam Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleştirildi.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte sahili dolduran binlerce ‘Şafak Nöbetçi’si ellerinde Türkiye ve KKTC bayrakları, meşaleler ve marşlar eşliğinde “unutulmaz bir gece” yaşadı.

Etkinlikte, Din İşleri Başkanlığı'ndan hocalar da dua ve ilahiler okuyarak şehit ve gazilere şükranlarını sundu.

Gecede, Hava Sporları Federasyonu da sıcak hava balonları uçururken, ettkinlik programında yer alan Mustafa Ceceli konseri, Mehteran ve havai fişek gösterileri ise Türkiye'deki darbe girişimi nedeniyle iptal edidiği için  gerçekleşmedi.

TANPINAR: “ŞAFAK NÖBETİ UMUDUN BEKLEYİŞİNİ SEMBOLİZE EDİYOR”

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar gecede yaptığı konuşmada, Şafak Nöbeti'nin gelenekselleşerek sonraki nesillere taşınmasının önemine dikkat çekti.

Tanpınar "Şafak Nöbeti yine binlerin katılımı işe coşkulu bir şekilde tamamlandı. Şanlı Türk Ordumuzun 42 yıl önce adaya gelişi hepimiz için bir umuttu. Bu umudun bekleyişini sembolize eden Yavuz Çıkarma Plajı'daki nöbet, bize bir kez daha bir bayrağa ve bir vatana sahip olmabilmenin ne kadar değerli olduğunu da bir kez daha hatırlattı. Bu nöbet ayrıca bizlerin Anavatan'ımızla bağlarımızın ne kadar güçlü ve kopmaz olduğunun da bir ritüeli olmuştur. Şehitlerinizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

ŞAFAK NÖBETİ'NDE DÜNYA REKORU

Guiness Rekorlar Kitabı'na giren ilk Türk sualtı sporcusu olan Cem Karabay da kutlamalar kapsamında Yavuz Çıkarma Plajı’nda giriştiği su altında yaşama dünya rekorunu kırdı.

Karabay, kendine ait 72 saatlik dünya rekorunu 142 saat 42 dakika 42 saniye’ye çıkardı.

Yaklaşık 6 gün sualtında kalan Karabay, bir elinde Türkiye diğer elinde KKTC bayrağıyla rekorunu sonlandırırken Şafak Nöbetçileri’nin coşkusuyla karşılandı.

BRT CANLI YAYINLADI

Şafak Nöbeti özel yayını yapan BRT, nöbetin tamamını canlı yayınladı.

Etkinliğin sunuculuğunu ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Koordinatörü Taner Gönül yaptı.

DUALAR ŞEHİT VE GAZİLERE

Din İşleri Başkanlığı'na bağlı 20 hocanın dua ve ilahiler okuduğu et etkinlikte, sembolik olarak sabah ezanı da okundu.

Türkiye’deki darbe girişimi nedeniyle tüm törenler gibi sadeleştirilen Şafak Nöbeti'nde, Hava Sporları Federasyonu da gece boyunca 25 metre yüksekliğindeki sıcak hava balonunu uçurarak gösteri yaptı.

SAT KOMANDOLARININ ÇIKIŞI

Gecenin en heyecanlı bölümlerinden biri ise finalde; Yavuz çıkarma Plajı'na 42 yıl önce ilk ayak basan Türk Askeri’nin izini takip eden SAT komandolarının bayraklarla çıkışı oldu.

Güvenlik Kuvvetleri Amfibi Birliği mensubu komandolar, önce temsili deniz dibi bomba taraması yaptı, ardından sahile çıkarak 42 yıl önceki heyecanı tekrar yaşattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.