1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8 AY 15 GÜNDÜR KAYIP
8 AY 15 GÜNDÜR KAYIP

8 AY 15 GÜNDÜR KAYIP

ailesi isyan etti.

A+A-

Akıncılar köyünde 8 ay 15 gündür kayıp olan Mustafa Gazi’nin ailesi isyan etti. Mustafa’nın abisi ile ablası kardeşlerinin ölü veya dirisinin bulunması için Polis Genel Müdürlüğü’nü göreve çağırdı.

Akıncılar köyünde 31 Mart gecesi evinden ayrılmasının ardından bir daha haber alınamayan 50 yaşındaki Mustafa Gazi, aradan 8 ay 15 gün geçmesine rağmen henüz bulunamadı.  Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen aramalara rağmen izine rastlanılmayan Gazi’nin kardeşleri ve yakınları Mustafa Gazi’nin ölüsü ya da dirisinin bulunmasını istiyor. Yetkili makamları ve Polis Genel Müdürlüğü’nü göreve çağıran aile Akıncılar köyünün aranmasını talep ediyor.  

“Akıncılar köyü didik didik aranmalı”
Kardeşleri Mustafa Gazi’den yavaş yavaş ümitlerini tüketen Şermin Ademgil ve Osman Gazi kayıp olan kardeşleriyle ilgili hiç bir yetkili makamdan kendilerine tatmin edici bir cevap gelmediğini söyledi. Mustafa Gazi’nin kardeşleri, “Şimdi artık biz ses veriyoruz ve KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz.

Bu çok ciddi bir olay ve Akıncılar köyü dahil bölgede polis hiç bir şekilde derin soruşturma yapmadı. Konu ile ilgili kimse sorgulanmadı, tutuklanmadı, aylardır gazetelerde bağırıyoruz sesimizi hiç kimse duymuyor biz Mustafa Gazi’nin ailesi olarak Akıncılar köyünün polis ekiplerince didik didik aranmasını talep ediyoruz” dedi.

“Avrupa İnsan Haklarına Mahkemesi’ne başvuracağız”
Gazinin kardeşleri Şermin Ademgil ve Osman Gazi polisin Ara Bölge’de nisan ayı içinde yapılan aramanın yetersiz olduğunu ve konunun kapatıldığını iddia etti.

Akıncılar köyünün oldukça hassas bir bölge olduğunu söyleyen acılı kardeşler Polis Genel Müdürlüğü’nün bu bölgede acilen arama yapılması talebinde bulunarak, “Bu kayıp olayı KKTC’nin büyük bir ayıbı hiçbir yetkili bize bu konu ile ilgili açıklama yapmadı. Polis Akıncılar köyünde arama yapmadı bunu ailece talep ediyoruz ve göreve davet ediyoruz. Olayı kısa sürede Avrupa İnsan Hakları’na havale ediyoruz” dedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.