1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8 AYDIR CEZAEVİNDE! 3 AY CEZA ALDI!
8 AYDIR CEZAEVİNDE! 3 AY CEZA ALDI!

8 AYDIR CEZAEVİNDE! 3 AY CEZA ALDI!

8 aydır cezaevinde! 3 ay ceza aldı!

A+A-

Abbas ELMAS

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi şubat ayında Ercan Havalimanın’dan giriş yaparken üzerinde yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri ile suçüstü yakalanan Cem Yılar hakkındaki kararını dün açıkladı. Mahkeme, "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan 8 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Cem Yılar’ı 3 ay hapislik cezasına mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Yargıç Alev Ulunay okudu. Suçüstü yakalanmıştı Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın uyuşturucu suçunu geçtiğimiz Şubat ayında işlediğini anlattı. Türkiye’den 20 TL karşılığında almış olduğu 3 gram hintkenevirini Ercan Havalimanı’ndan ülkeye geçirmek isterken görevli polis ekipleri tarafından yakalandığını söyledi.

“Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor”

Yargıç Alev Ulunay, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Ulunay, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

“En adil olan hürriyetini bağlayıcı ceza”

Lefkoşa Ağır Ceza'da Yargıç Alev Ulunay tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Ulunay, mahkeme heyetinin sanık Cem Yılar’ı 3 ay hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.