1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8 EYLÜL DÜNYA FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ…
8 EYLÜL DÜNYA FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ…

8 EYLÜL DÜNYA FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ…

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, fizyoterapistlerin sorunlarının aşılması için elinden gelen çabayı göstereceğini ve sağlık alanında örgütlü sivil toplum örgütleriyle diyalog içerisinde, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı bir çalışma yürütmek amacında olduğunu

A+A-

GÜLLE:” FİZYOTERAPİSTLERİN SORUNLARININ AŞILMASI İÇİN ELİMDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİM”

“SAĞLIK ALANINDA ÖRGÜTLÜ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE DİYALOG İÇERİSİNDE, KARŞILIKLI SAYGI VE ANLAYIŞA DAYALI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTMEK AMACINDAYIM”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, fizyoterapistlerin sorunlarının aşılması için elinden gelen çabayı göstereceğini ve sağlık alanında örgütlü sivil toplum örgütleriyle diyalog içerisinde, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı bir çalışma yürütmek amacında olduğunu vurguladı.

Gülle, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlığın her aşamasında fizik tedaviye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı ve “Fizik tedavi olgusu hastanelerimizin olmazsa olmazlarından biridir” dedi.

Fizik tedavi olgusunun gerek dünyada, gerekse KKTC’de yükselen bir değer olduğunu belirten Gülle, fizyoterapistliğin çok meşakkatli ve ağır bir meslek olduğunu söyledi.

Gülle, Fizyoterapistlerin ve diğer sağlık çalışanlarının görevlerinin kutsallığını unutmadan, insanlara hizmet vermek için büyük bir hazla vazifelerini yerine getirmelerini isteyerek, hem sağlık hizmeti alanların, hem de sağlık hizmeti verenlerin memnun kalacağı bir yapının kurulması için çalışacaklarını da ifade etti.

Bakan Gülle, ülkede çok nitelikli ve iyi işler ortaya koyan bir sağlık ordusunun olduğunu, ancak kimi zaman yeterince organize olamamaya bağlı sıkıntıların da yaşandığını kaydederek,  “Sağlık ordusu kapasitemizi en iyi şekilde kullanarak, çağdaş, kolay ulaşılabilen, hızlı müdahale edilebilen, kaliteli sağlık hizmeti verebilen bir yapı oluşturmaya çalışacağız.” dedi.

Tüm fizyoterapistlerin gününü kutlayan Gülle, fizyoterapistlerin örgütlü bulunduğu Fizyoterapistler Birliği ile işbirliği içerisinde ve ekip ruhuyla çalışıp, var olan sıkıntıların kısa sürede aşılacağına inandığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.