1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8 PARÇAYA AYRILMIŞ
8 PARÇAYA AYRILMIŞ

8 PARÇAYA AYRILMIŞ

polisin her yerde aradığı... Bakın nerede bulundu

A+A-

Mohammed Amine Kheorudi’nin, Güney’den çalarak Kuzey’e getirdiği ve polisin her yerde aradığı iki kayıp araç Mallıdağ’da bulundu

Rum tarafından sirkat ettiği aracın plakasını değişerek kiralık araç gibi KKTC’ye sokan ve çıkış yapmak üzere olduğu Beyarmudu sınır kapısında tespit edilip tutuklanan Mohammed Amine Kheorudi dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında 3 gün ek tutukluluk kararı alındı.

Mahkemeye mesele ile ilgili olguları aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru Salih Keskinel, zanlının hakkında getirilen  sahte evrak tedavüle sürme, sahte evrak ile kayıt temin etme ve bularak sirkat  davaları ile ilgili olarak 5 Ocak ta tutuklandığını belirtti. Sonrasında 6 ve 9 ocak tarihlerinde Mahkemeye çıkarılarak aleyhinde tutukluluk emri alındığını anımsattı. 10 Ocak günü mesele ile ilgili kayıp olan 2 aracın Mallıdağ köyü yakınlarındaki bir arazide bulunduğunu anlatan Keskinel, söz konusu araçlardan KPX 885 plakalı  aracın 13 parçaya KFS 046 plakalı aracın ise 8 parçaya ayrılmış şekilde bulunduğunu aktardı.

Suç ortakları da var

Araçlar bulunduğunda zanlının tutuklu olduğunu anımsatan Keskinel, konu araçları zanlının suç ortaklarının  parçalayarak araziye atmış olmalarının kuvvetle ihtimal olduğunu söyledi. Zanlının suç ortaklarının arandığına dikkat çeken Keskinel, ayrıca söz konusu aracın sahte kira sözleşmesinin el yazısı ile düzenlendiğini ve zanlının el yazı örneği ile karşılaştırma yapılması gerektiğini ancak zanlının el yazı örneği vermeyi reddettiğini ifade etti. Keskinel soruşturmanın salimen yürümesi için zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 3 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.