1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8. SINIF MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI KKTC’DE YAPILACAK
8. SINIF MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI KKTC’DE YAPILACAK

8. SINIF MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI KKTC’DE YAPILACAK

8. Sınıf (Orta 3) öğrencilerine yönelik Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın Türkiye ile eş zamanlı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de yapılacağı bildirildi.

A+A-

SINAVLAR 28-29 KASIM PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜ AÖA’DE YAPILACAK

SINAV GÜNLERİ SINAVLARA KATILACAK ÖĞRENCİLER OKULLARINDAN İZİNLİ SAYILACAK

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında gerçekleştirilecek 8. Sınıf (Orta 3) öğrencilerine yönelik Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın Türkiye ile eş zamanlı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de yapılacağı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği imzasıyla bugün yapılan yazılı açıklamada, “Söz konusu sınavlar, 28-29 Kasım 2013 (Perşembe, Cuma) tarihlerinde saat 09.00, 10.30 ve 12.00’de başlayacak ve günde üç oturum olmak üzere altı oturum halinde uygulanacaktır” denildi.

Açıklamada, sınava katılmak isteyen 8. sınıf (Orta 3) öğrencilerinin halen devam etmekte oldukları okul müdürlüklerine, sınava katılacaklarını 6 Kasım 2013 Çarşamba gününe kadar bildirmeleri ve gerekli bilgileri okul müdürlüklerine vermeleri gerektiği kaydedildi.

Yazılı açıklamada, sınavların KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirileceği ifade edilerek, sınavların Atatürk Öğretmen Akademisi’nde (AÖA) yapılmasının planlandığı belirtildi. Açıklamada, sınava katılacak görencilerin sınav günlerinde izinli sayılacağı ifade edilerek, “Öğrencilerin sınav merkezine ulaşımı velileri tarafından sağlanacaktır” ifadesi kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.