1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA!
8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA!

8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA!

Erkelik organını küçük çocuğun kalçasına ...

A+A-

‘Söylersen döverim’

8 yaşındaki çocuğu market yerine camiye görütüp, cinsel istismarda bulunan Selçuk Yılmaz, olay sonrasında tehditle korkutmuş:

İskele’ye bağlı Bafra köyünde 2014 yılı Ağustos-Eylül ayı içerisinde gerçekleşen cinsel istismar olayının sanığı Selçuk Yılmaz dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak hapis cezasına çarptırıldı.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı Yargıç Mesut Mesutoğlu okudu. İddia Makamı’nın mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değinen Mesutoğlu, sanığın Bafra köyünde 2014 yılı Ağustos-Eylül ayları içerisinde bir tarihte ailesi tarafından ekmek alması için markete gönderilen 8 yaşındaki bir erkek çocuğunu kolundan tutarak köyün camisine götürdüğünü ve burada küçük çocuğu soyarak erkelik organını küçük çocuğun kalçasına 2-3 defa sürtmek sureti ile cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

“Bu tür suçlar toplumda infial yaratmaktadır”

Sanığın küçük çocuğa “bunu birine söylersen seni döverim” dediğini belirten Mesutoğlu, çocuğun ileriki bir tarihte başından geçen olayı başka bir arkadaşına anlattığını ve olayın çocuğun ailesinin bilgisine kadar geldiğini ve polise intikal ettiğini ifade etti.

Sanığın işlemiş olduğu suçun 6 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü vurgulayan Mesutoğlu, bu tür suçların toplumda infial yarattığını söyledi. Çocuğun kişiliğine mahremiyetine ve vücut bütünlüğüne karşı işlenen bu tür suçların mağdurları üzerinde büyük travma yarattığının altını çizen Mesutoğlu, amme menfaatinin ön plana çıkarılarak konu suçlara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Suçunu inkar etti

Sanığın yolda gördüğü 8 yaşındaki çocuğu kolundan tutarak köy camisine götürdüğünü ve cinsel istismar suçunu işlediğini anlatan Mesutoğlu, bu suçu planlı ve programlı bir şekilde işleyen sanığın polis tarafından yakalandığı zaman da suçunu inkar ederek adaleti yanıltmaya çalıştığını dile getirdi.

Benzer sabıkası var

Sanığın 15 yaşındayken cinsel tecavüz suçunu işlediğini ve 12 Temmuz 2011 tarihinde mahkum edilerek yaşının da küçük olması nedeni ile Sosyal Hizmetler Dairesi’nin gözetimine verildiğini anımsatan Mesutoğlu, sanığın kendisine bir önceki mahkeme tarafından verilen şansı iyi kullanmadığını ve benzer suç işlediğini söyledi. Müşteki çocuğun psikolojik tedavi gördüğünü ve yaşadığı travmayı hayat boyu çekeceğini belirten Mesutoğlu tüm bu hususların sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktörler olduğunu ifade etti.

Devlet üzerine düşeni yapmalıdır

Sanığın 19 yaşında ve zeka geriliği olduğunu, özel eğitime ihtiyacı da bulunduğunu belirten Mesutoğlu, devletin bu tür kişilere önem göstermesi gerektiğini savundu. Sanık lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını söyleyen Mesutoğlu, sanık Selçuk Yılmaz’ı 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.