1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 8 YAŞINDAKİ SUNA’YA ULUSLARARASI YARIŞMADA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
8 YAŞINDAKİ SUNA’YA ULUSLARARASI YARIŞMADA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

8 YAŞINDAKİ SUNA’YA ULUSLARARASI YARIŞMADA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Henüz 8 yaşındaki Piyanist Suna Alsancak, Larnaka'da düzenlenen 20. EvangeliaTjiarri Uluslararası Piyano Yarışması'nda ikincilik ödülü kazandı.

A+A-

Henüz 8 yaşındaki Piyanist Suna Alsancak,  Larnaka'da düzenlenen 20. EvangeliaTjiarri Uluslararası Piyano Yarışması'nda ikincilik ödülü kazandı.

Üst sınırı 15 yaş olan A grubunda DariaKravtcova (12), PanagiotisParpas (15), Elizabeth Zelmanova (14) ve Sofya Fomina (13) ile yarışan Suna, Bach'ın TwoPartInvention No:1 in C Major, Mozart'ın Sonata in C Major K.545 1st. Movement ve hocası Rauf Kasimov'un Zeybek isimli parçalarını çaldı.

Suna'nın grubunda yarışan Rus DariaKravtcova“Grand Prix” ödülü alırken, birincilik ve üçüncülük ödülüne hiçbir yarışmacı layık görülmedi.

Ödül törenine ve gala konserine ailesi ve hocası Rauf Kasimov'la katılan Suna Alsancak'a 400 Euro’luk ödül, sertifika ve plaket verildi.

Lefkoşa’da 2007’de doğan Suna,5 yaşında Rauf Kasimov'la piyano derslerine başladı. 2013’de İstanbul’da düzenlenen  Uluslararası Pera Piyano Yarışması'nda "Genç Yetenek”,  2014’de Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması'nda piyano dalında "Birincilik” ve   2014 sonunda Rusya'nın  St.Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması'nda "Başarı”ödülü kazandı.

Suna Alsancak, Royal School Grade 2 sınavında da 140 puanla "Üstün Başarı" göstermişti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.