1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “8 YILDAN SONRA İLK KEZ BELEDİYENİN BÜTÇESİ OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI”
“8 YILDAN SONRA İLK KEZ BELEDİYENİN BÜTÇESİ OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI”

“8 YILDAN SONRA İLK KEZ BELEDİYENİN BÜTÇESİ OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI”

Enkaz halinde devraldıkları belediyenin 1 yılda ayakları üzerine kaldırıldığını;

A+A-

LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU, 10 NİSAN 2013’TE DEVRALDIĞI BELEDİYEDEKİ SON DURUMLA İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

“1 YILDA ÖNEMLİ DENEYİMLER ELDE ETTİK. SORUNLARI TANIDIK. ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILDA LTB’Yİ VE LEFKOŞA’YI HAK ETİĞİ YERE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

“BELEDİYE KAYBETTİĞİ İTİBARINI YENİDEN KAZANDI, BUNU BİRLİKTE BAŞARDIK”

“LTB MUTLU BİR PERSONELLE HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTTİ”

“8 YILDAN SONRA İLK KEZ BELEDİYENİN BÜTÇESİ OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI”

“GEÇMİŞTE MAAŞLAR HARİÇ AYLIK 2.5 MİLYON TL OLAN HARCAMALAR, BU DÖNEMDE 160 BİN TL’YE DÜŞÜRÜLDÜ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, “10 Nisan 2013’te enkaz halinde devraldıkları belediyenin 1 yılda ayakları üzerine kaldırıldığını, LTB’nin artık ileriye taşınmaya başladığını” söyledi.

Birikmiş sorunların hemen çözülmesinin mümkün olmadığını ancak LTB’deki birçok sıkıntının üstesinden geldiklerini kaydeden Fellahoğlu, “1 yılda önemli deneyimler elde ettik. Sorunları tanıdık. Önümüzdeki 4 yılda LTB’yi ve Lefkoşa’yı hak etiği yere taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Belediyenin kaybettiği itibarını yeniden kazandığını belirten Fellahoğlu, “Bunu birlikte başardık” dedi ve LTB’nin mutlu bir personelle hizmet kalitesini yükselttiğini kaydetti.

Fellahoğlu, 8 yıldan sonra ilk kez belediyenin bütçesinin oy birliğiyle onaylandığını belirtti.

“HAYATIN HER ALANINA DOKUNDUK”

“LTB’nin normalleşmesi” hedefinin önce projeye, sonra da gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Kadri Fellahoğlu, “Daha güzel bir Lefkoşa için hayatın her alanına dokunduk, dokunmaya devam edeceğiz. Daha yapacak çok işimiz var ” dedi.

LTB Başkanı Fellahoğlu, 10 Nisan 2013’te devraldığı belediyedeki son durumla ilgili basın toplantısı düzenledi. Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nde bugün saat 09.00’da başlayan basın toplantısında muhtarlar, LTB Meclis üyeleri, belediye şube amirleri ve yetkilileri hazır bulundu.

“Çöken mali yapı, çek yasağı, yıpranmış ve çalışmaz durumdaki iş araçları, hizmetteki ciddi aksamalar, gereksiz hizmet alımı ve umutsuz çalışanlarla” devraldığını belirttiği belediyedeki icraatlarını aktaran Fellahoğlu, bir yılın dolu dolu geçtiğini ifade etti.

“EN BÜYÜK HAYALİM LEFKOŞA’NIN ANA GİRİŞ ARTERLERİNİ YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTURMAK”

Basın toplantısında LTB için hedeflerine de değinen Fellahoğlu, en büyük hayalinin Lefkoşa’nın ana giriş arterlerini yeni bir çehreye kavuşturmak olduğunu söyledi.

“İLK HEDEFİM BELEDİYEDE GÜVEN, HUZUR VE MUTLULUĞU SAĞLAMAKTI”

Görevdeki ilk hedefinin LTB’de güveni, huzuru ve mutluluğu sağlamak olduğunu vurgulayan Fellahoğlu, belediyedeki sorunların ortak akılla çözüldüğünü, çalışanlar arasında bir sinerji oluştuğunu, bunun Lefkoşa halkına da yansıdığını kaydetti.

“LTB TOZLANAN BİRYILDIZ GİBİ...”

LTB’yi tozlanan bir yıldıza benzen Fellahoğlu, tozların yavaş yavaş alındığını, yapılacak çalışmalarla belediyenin hak ettiği ışıltıya ulaşacağını söyledi.

Görevi devraldığında LTB’nin çalışanlarına maaş ödeyemeyecek durumda olduğunu anımsatan Kadri Fellahoğlu, geçmiş yönetimlerin hükümetten aldığı borçlara dikkat çekti.

“HİBE VE BORÇ ALMADIK”

Fellahoğlu, sıfır olan devlet katkısının kendi dönemlerinde 1 milyon 400 TL olduğuna işaret çekerek, tahsilâtların yüzde 30 ile 35 oranında arttığını belirtti.

Kadri Fellahoğlu, LTB’nin geçmiş yönetimlerin yaptığı gibi KKTC bütçesinden hibe ve borç almadığını vurgulayarak, belediye için yeni borçlanmaya gitmediklerini, eski borçları yapılandırdıklarını anımsattı.

“LTB GÜVEN DUYULAN BİR KURUM OLMAKTAN ÇIKARILMIŞTI”

Banka, özel finans kuruluşları, İhtiyat Sandığı, sosyal sigortalar, piyasa ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) olmak üzere LTB’yi yaklaşık 119 milyon TL borçla devraldığını hatırlatan Fellahoğlu, belediyenin güven duyulan bir kurum olmaktan çıkarıldığını ancak bu güvenin yeniden sağlandığını söyledi.

Kadri Fellahoğlu, LTB’nin bankalara olan tüm borcunun 2016 yılının Kasım ayında biteceğini, bu tarihten sonra tüm devlet katkısının da LTB’ye kalacağını kaydetti.

“FUZULİ HİÇBİR HARCAMA YAPMADIK... 2.5 MİLYONDAN 160 BİN TL’YE...”

Öte yandan, Fellahoğlu LTB’nin geçmişte maaşlar hariç aylık yaklaşık 2 buçuk milyon TL olan harcamasının kendi döneminde 160 bin TL’ye düşürüldüğünü söyledi.

1 yılda 14 maaş ödediklerini de anımsatan Kadri Fellahoğlu, “12 ayda LTB’nin her kuruşunu koruduk. Fuzuli hiçbir harcama yapmadık” dedi.

Fellahoğlu, başkentte teknik, kültürel ve sanatsal alanlarda yaptıkları girişimlere de değindi.

“LTB’DE YENİ BİR İÇ DENETİM BİRİMİ KURULDU”

LTB’de yeni bir iç denetim birimi kurulduğunu kaydeden Fellahoğlu, iş disipline verilen önem, çalışanlara yönelik hizmet içi eğitim, dış ve iç temaslar gibi konularda bilgi verdi.

DEREBOYUNDA DÜZENLEMELER GÜNDEMDE

LTB Başkanı Fellahoğlu, basın toplantısında hedeflerinden de söz etti.

Yarım kalmış Başkent Tiyatro Projesi’nin tamamlanmasının en büyük hayallerinden biri olduğunu belirten Kadri Fellahoglu, Lefkoşa’nın Dereboyu” olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde düzenlemeler olacağını, bölgeye alternatif 2 yol yapılacağını, gerekli adımların atıldığını anlattı.

Lefkoşa’da bisiklet yolları oluşturulması için çalışılacağını da vurgulayan Kadri Fellahoğlu, başkentteki asfaltların yamalanacağını, bunun için de ihaleye çıkılacağını söyledi.

“İKİ KONUYU YARGIYA TAŞIDIK”

Belediyedeki kronik sorunlara da değinen Fellahoğlu, çalışanların yatırılmayan sigorta ve ihtiyat primlerini anımsattı, konuyla ilgili devlet yetkilileriyle görüştüklerini söyledi.

Fellahoğlu, iki temel ve stratejik konuyu yargıya taşıdıklarını da söyleyerek, bunlardan birinin “özel finans şirketinden alınan borç”, diğerinin ise “Remon Reklam Hizmetleri Ltd. Şirketi”yle ilgili olduğunu söyledi.

Kadri Fellahoğlu, basın toplantısında soruları da yanıtladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.