1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8 YILDIR DERS VERİYORDU
8 YILDIR DERS VERİYORDU

8 YILDIR DERS VERİYORDU

Sahte lise diplomasıyla katıldığı sınavı kazanarak sürücü eğitmeni olan 47 yaşındaki Aysın Okun’un oyunu ortaya çıktı

A+A-

Sürücü eğitmeni olabilmek için İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın düzenlediği sınava sahte lise diplomayla katılan 47 yaşındaki Aysın Okun tutuklandı. Bakanlığın sınavını kazanarak sürücü eğitmeni olmaya hak kazanan ve 8 yıl boyunca çeşitli şoför okullarında çalışan zanlı Okun dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Olay, zanlının eğitici belgesini yenilemek için yeniden başvuru yapması sonucu ortaya çıktı. 

SAHTE DİPLOMAYLA GİRDİĞİ SINAVI KAZANDI

Teminat talebi ile duruşmaya çıkarılan zanlının, 2005 yılında İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı tarafından düzenlenen sürücü eğitmeni sınavlarına girmek için sahte lise diplomasını sınav komisyonuna verdiği açıklandı. Lise mezunu olmayan zanlının sahte diplomayı bakanlığa vererek tedavüle sürdüğü belirtildi. 

SEKİZ YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Sahte diploma ile sınava giren ve sürücü eğitmeni olmaya hak kazanan zanlının, 2012 yılı içerisinde eğitici belgesini yenilemek için yeniden başvuru yaptığı, incelenen evraklarda zanlının lise diplomasının sahte olduğunun tespit edildiği açıklandı.

BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Polis, zanlı hakkında “sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme” suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını,KKTC vatandaşı olan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Zanlı Okun mahkeme kararıyla ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlının sahte diploma ile aldığı sürücü eğiticiliği belgesi ise iptal edildi

(starkıbrıs)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.