1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 8 YILLIK KAYIP DOSYASI YENİDEN AÇILIYOR
8 YILLIK KAYIP DOSYASI YENİDEN AÇILIYOR

8 YILLIK KAYIP DOSYASI YENİDEN AÇILIYOR

Portekiz'de 2007 yılında ailesiyle birlikte tatil yaparken sırra kadem basan Madeleine McCann’in akıbetini aydınlatacak yeni verilere ulaşıldı.

A+A-
Kamuoyunda Maddie olarak da anılan 3 yaşındaki Madeleine McCann, 3 Mayıs 2007 tarihinde Portekiz'in Praia da Luz bölgesinde ailesiyle birlikte kaldığı bir lüks tatil tesisinde kaybolmuştu. Maddie'nin anne-babası Kate ve Gerry McCann, üç yaşındaki çocuklarını uyuttuktan sonra akşam yemeğine çıkmıştı.
 
Maddie'nin kaybolduğu akşam görgü tanıklarının tesis çevresinde gördüğünü söylediği bir kişinin robot resmi çizildi. Yaşının 20 ilâ 40 arasında olduğu tahmin edilen kişinin saçının kısa ve kahverengi olduğu, muhtemelen Almanca konuştuğu belirtildi.
 
Kayıp olayını soruşturan İngiliz polis ekibinin sözcüsü Andy Redwood, Maddie’nin kaybolduğu gün Praia da Luz çevresinde görülen birkaç kişinin daha robot resmini hazırlatacaklarını söyledi. Redwood’un Almanya, Hollanda ve İrlanda’yı ziyaret ederek kamuoyundan yardım talebinde bulunacağı belirtildi. İngiliz “The Telegraph” ve Alman “Bild” gazeteleri bu kapsamda aranan kişilerden en az ikisinin Almanca konuştuğunu yazdılar.
maddie.jpg
‘Hırsızlık için girdi, Maddie'yi kaçırdı'
Maddie’nin anne-babası Kate ve Gerry McCann, olayın ardından Avrupa çapında bir medya kampanyası başlatarak kızlarının bulunması için çaba harcamışlardı. Maddie'nin bulunmasını sağlayacak kişilere 4 milyon euro ödül vaat edilmişti. Arama çalışmalarında Portekiz ve İngiliz polisinin yanı sıra özel dedektifler de görev almıştı. Her ikisi de doktor olan McCann çifti bir süre kızlarının kaybından dolayı zan altında kalmışlardı.
 
"Sunday Times" gazetesi, İngiliz polisinin, hırsızlık amacıyla eve giren kişilerin Maddie'yi kaçırdıkları ihtimali üzerinde durduğunu yazdı. Polis, "Sunday Mirror" gazetesinde yer alan ve olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı yönündeki haberini yalanladı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.