1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 80 YAŞINDAKİ ADAMA ŞİDDET UYGULAYINCA...
80 YAŞINDAKİ ADAMA ŞİDDET UYGULAYINCA...

80 YAŞINDAKİ ADAMA ŞİDDET UYGULAYINCA...

Karar açıklandı!

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Girne’de 2015 yılında işlediği soygun suçlarından yargılanan Havakan Müsbah  aleyhindeki kararını açıkladı

Devrim DEMİR

Girne’de 2015 yılında yardıma muhtaç olduğu için kendine para konusunda yardımcı olan 80 yaşındaki V.N.,’nin evine soygun maksatlı giren ve ev sahibi tarafından fark edilince V.N.’yi darp ederek kaçan Havakan Müsbah  aleyhindeki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Aleyhindeki davaları 2 yıldır kabul etmeyen Müsbah, Eylül ayında suçlamaları kabul etmişti.

Başta “Soygun” olmak üzere 4 ayrı davadan yargılanan Müsbah, 3 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin oy birliği ile aldığı kararı Yargıç Temay Sağer açıkladı.

 

80 yaşındaki adama şiddet cezayı ağırlaştırdı

 

Kararı okuyan Temay Sağer, sanık Havakan Müsbah’ın yargılandığı suçları 2015 yılında işlediğini aleyhinde getirilen suçlamaları ise Eylül ayında kabul ettiğini belirtti.

Sağer, Müsbah’ın kendisine yardımcı olan yaşlı ve 80 yaşındaki birinin evine soygun amaçlı girdiğini ev sahibi tarafından fark edilince ev sahibini darp ederek evden kaçtığını aktardı.

Müsbah’ın SOS Çocukköyü’nde aile sevgisinden yoksun büyüdüğüne vurgu yapan Sağer, sanığın benzer birçok sabıkası olduğuna değindi.

Sağer, oy birliği ile verilen kararda ise Havakan Müsbah’ın 80 yaşındaki adama saldırıda bulunmasının etkili olduğuna vurgu yaptı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.