1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 800 BİN DÖNÜM KURAK
800 BİN DÖNÜM KURAK

800 BİN DÖNÜM KURAK

800 bin dönüm kurak

A+A-

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bayram öncesi üreticilerin beklentisi oluşan ödemeler konusunda kuraklık, doğrudan gelir desteği ve kulak numaralarının ödenmesi için çalıştıklarını ve 2015’ten kalan tüm borçların temizlenmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Kuraklık haritasının yayınlandığını ve bu çerçevede ödeme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, kuraklığa 800 bin dönümün girdiğini ve büyük bir kaynağa ihtiyaç olacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Genel Tarım Sigortası Fonu'nun kaynaklarının ödemeye yetmeyeceğini işaret ederek, bu bilinçle hükümet olarak burada bulunan 32 milyon TL kaynak üzerine gerekli katkının yapılacağını kaydetti.

Üreticilerin hayvancıların çiftçilerin rahat olmasını isteyen Çavuşoğlu, bu konularda sıkıntı yaşanmayacağına inanç belirterek, gelir desteği ödemelerinin yüzde 50’sinin tamam olduğunu, kuraklık konusunda ise herkesin rahat olmasını, hükümetin gerekli adımları atacağını vurguladı.

Ekonomi ve Sanayi Bakanı Sunat Atun da, hükümetin ödemelerin 30 gün süresince tüm kesimlere düzenli şekilde ödenmesi için çalıştığını ifade etti.

HALKIN SESİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.