1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 800 DOLAR’A İNSAN KAÇAKÇILIĞI…
800 DOLAR’A İNSAN KAÇAKÇILIĞI…

800 DOLAR’A İNSAN KAÇAKÇILIĞI…

Mağusa Limanı’nda bir tırın içine saklanan

A+A-

 Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Limanı’nda bir tırın içine saklanan Somali uyruklu iki kişi yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek isterken yakalandı. Yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek için tırın içine saklanan ve insan kaçakçılarına toplam 1600 Dolar kaptıran O.A.Y ile N.M.A ve O.A.Y ile N.M.A’yı yurt dışına kaçırmak isteyen tır şoförü Ş.İ tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Yetkili makamdan izinsiz yurt dışına çıkma”  ve “İnsan kaçakçılığı” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan İbiş, O.A.Y ile N.M.A, tahkikat maksatlaçrı bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacak. Mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 4 kişi ise aranıyor.

Polis tarafından farkedildiler...
Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, 15 Şubat tarihinde zanlı Ş.İ, zanlı O.A.Y ile N.M.A’yı kullanımındaki TFZ 032 plakalı tır aracın yolcu koltuğuna gizleyerek yetkili makamlardan izin almaksızın Türkiye’ye götürmek için Mağusa Limanı’na götürdüğünü açıkladı. Tırın çıkış işlemlerinin yapıldığı sırada görevli polis memuru tarafından tırda yapılan aramada zanlı O.A.Y ile N.M.A saklandıkları yerde tespit edildiklerini belirten Doğan, zanlı Ş.İ ise tırın yanında tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Doğan, akabinde zanlı Ş.İ yapılan soruşturmada zanlı O.A.Y ile N.M.A bir kişiden teslim alarak kanunsuz yollardan ada dışına çıkarmak için limana getirdiğinin tespit edildiğini belirterek, konu kişinin arandığını açıkladı.

İnsan tacirlerine 1600 Dolar verdiler...
Polis Memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı O.A.Y ile N.M.A’nın yasal yollardan adaya giriş yaptıklarını, zanlı O.A.Y’nın YDÜ’de öğrenci olduğunu, zanlı N.M.A’nın ise turist vizesinin bittiğinin tespit edildiğini söyledi. Zanlı O.A.Y ile N.M.A’nın yapılan soruşturmada zanlı O.A.Y’nın Lefkoşa’da Somali uyruklu bir kişiye toplam 1600 Dolar verdiğinin tespit edildiğini belirten Doğan, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 4 kişinin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Doğan, her 3 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Ş.İ, O.A.Y ile N.M.A’nın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.