1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 86 ANKETÖR İLE 23 KONTROL MEMURU GÖREV YAPACAK
86 ANKETÖR İLE 23 KONTROL MEMURU GÖREV YAPACAK

86 ANKETÖR İLE 23 KONTROL MEMURU GÖREV YAPACAK

KKTC'de anket çalışması;

A+A-

 

AYDA 270 OLMAK ÜZERE TOPLAM 3 BİN 240 HANE HALKINA “HANE HALKI BÜTÇE ANKETİ” UYGULANACAK

ANKET ÇALIŞMALARINDA 86 ANKETÖR İLE 23 KONTROL MEMURU GÖREV YAPACAK

Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Ali Korhan, 2014-2015 Hane Halkı Bütçe Anketi’nin, 1 Ekim 2014-30 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. 

Korhan yaptığı yazılı açıklamada, on iki ay uygulanacak anketi ile ülkedeki hane halkının tüketim kalıplarında ve harcama alışkanlıklarında zaman içinde meydana gelen değişikliklerin belirleneceğini kaydetti.

Korhan, anketle ayrıca, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamalarına baz teşkil eden tüketim yapısının güncelleştirilerek fiyat endekslerine yansıtılmasını ve hane halkı gelir düzeyleri ile sosyo-ekonomik karakteristiklerinin saptanmasını hedeflediğini belirtti.

Devlet Planlama Örgütü İstatistik ve Araştırma Dairesi’nin çeşitli konularda sayım ve anket çalışmaları yaptığını anımsatan Korhan, bu amaçla 4 Aralık 2011 Nüfus Sayımı adres çerçevesi baz alınarak ülke genelinin bloklara ayrıldığı söyledi.

Örnek çekiminin birinci ayağını oluşturan örnek blokların belirlenmesinin ardından, Haziran 2014 tarihinde örneğe çıkan bloklar alanda taranarak adres güncellemesi yapıldığını ifade eden Korhan, güncellenen adreslerin bilgisayar ortamında listelenmesi sonrasında, örnek çekiminin ikinci ayağı ve nihai örnekleme birimi olan örnek adreslerin belirlendiğini kaydetti.

Korhan, 2014-2015 Hane Halkı Bütçe Anketi’nde ayda 270 olmak üzere toplam 3 bin 240 farklı hane halkına “Hane Halkı Bütçe Anketi” uygulanacağını belirtti.

DPÖ’NÜN GÖREVLENDİRDİĞİ ANKETÖRLER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Anketin, DPÖ’nün görevlendirdiği anketörler tarafından gerçekleştirileceğine dikkat çeken Korhan, “anketörler örneğe çıkan hane halkını, birlikte yapacakları bir program dahilinde, bir ay boyunca ihtiyaç duyulacak zaman aralıklarıyla, ziyaret ederek çalışmalarını tamamlayacaklar” dedi.

Korhan, İstatistik ve Araştırma Dairesi’nde çalışan kontrol memurlarının da, anketörleri ve anketin alan uygulamasını çeşitli zamanlarda anket yerine gerçekleştirecekleri ziyaretlerle denetleyeceklerini söyledi.

Hane Halkı Bütçe Anketi’nin alanda sorunsuz bir şekilde uygulanmasını sağlamak için, diğer anket çalışmalarında olduğu gibi alanda görev yapacak 86 anketör ile 23 kontrol memuruna; 18 ve 19 Eylül tarihlerinde, Sayıştaylık Konferans Salonu’nda Hane Halkı Bütçe Anketi’nin uygulanması hakkında eğitim verildiğini anımsatan Korhan, bu eğitimlere belirli periyotlarda devam edileceğini kaydetti.

Korhan, anketle ilgili olarak, alandaki görevlilere yardımcı olunmasını, anket çalışmasına olumlu katkı yapılmasını ve şikayet veya önerilerin 228 76 53 numaralı telefona veya dpo@devplan.org   e-mail adresine bildirilmesini istedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.