1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 87 HEMŞİREYE SERTİFİKALARI VERİLDİ
87 HEMŞİREYE SERTİFİKALARI VERİLDİ

87 HEMŞİREYE SERTİFİKALARI VERİLDİ

87 HEMŞİREYE SERTİFİKALARI VERİLDİ

A+A-

ÇOCUKTA İLERİ YAŞAM DESTEĞİ (ÇİLYAD) EĞİTİM PROGRAMI’NDA BAŞARILI OLUP SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANANLAR İÇİN DÜZENLENEN TÖRENDE KONUŞAN SAĞLIK BAKANI AHMET GÜLLE “EN ÖNEMLİ YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR” DEDİ

Sağlık Bakanlığı bünyesinde ülkede ilk kez gerçekleştirilen Çocukta İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitim Programı’nda başarılı olan 87 hemşire, paramedik ve acil tıp teknisyenine sertifikaları, bugün düzenlenen törenle Sağlık Bakanı Ahmet Gülle tarafından verildi.

Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle, 5 Mayıs’ta başlattığı ve dört grup halinde, beş tam gün olmak üzere, 20 gün süren Çocukta İleri Yaşam Desteği Eğitimleri, 112 Kontrol Komuta Merkezi’nde, tüm acil servisler ve ambulans hizmeti verilen sağlık merkezlerinde görev yapan hemşire, paramedik ve acil tıp teknisyenlerine verildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kenan Arifoğlu’nun da hazır bulunduğu sertifika töreninde ilk konuşmayı eğitmen Dr. Zuhal Sarpkaya yaptı.

Konuşmasında, Türkiye’de aynı formatta kurs programları uygulandığının altını çizen Sarpkaya,  geçen yıl Temel Modül eğitimi alan katılımcılara bu yıl da “Çocukta İleri Yaşam Desteği Eğitim Programı” verildiğini aktardı.

“EĞİTİMLERDEN SONRA KATILIMCILAR, DAHA GÜVENLE GÖREVLERİNE DÖNECEKLER”

“Amacımız çocuklarımızın ölmemesi, sakat kalmaması, yaşatılan her çocuk bir umuttur” diyen Sarpkaya, bu eğitimlerden sonra katılımcıların daha güvenle görevlerine döneceklerine inanç belirtti.

GÜLLE: “ İNSANA YAPILAN YATIRIM, EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, sağlığın her yönüyle çok önemli olduğunu, acil hizmetlerin ise daha da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Altyapının da önemli olduğunu ancak insana yapılan yatırımın en önemlisi olduğunu belirten Bakan Gülle, bu eğitim programının da bu anlamda çok önemli olduğunu ve benzer eğitim programlarının devam edeceğini söyledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.