1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 870 KİLO KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ!
870 KİLO KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ!

870 KİLO KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ!

870 kilo kaçak et ele geçirildi; 4 kişi tutuklu;

A+A-

 

Dali köyünden temin ettikleri 870 kilo kaçak eti gümrüksüz olarak Akıncılar köyünden KKTC’ye geçiren ve Haspolat’a götürürken suçüstü yakalanan 4 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Akıncılar köyüne en yakın Rum köylerinden biri olan Dali köyünde organize olarak 800 kilo dana eti ve 70 kilo kuzu etini gümrüksüz olarak KKTC’ye geçiren zanlı Tamer Seyhan işçisi, Murat Akınlı, Raif Tekinalp ve Yunus Emre Dağ suçüstü yakalandı. Zanlılar tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Akıncılar Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Selçuk Mulla mahkemede verdiği ifadesinde zanlıların 21 Şubat tarihinde gümrüksüz olarak KKTC’ye geçirdikleri 870 kilo etle Haspolatta suçüstü yakalandıklarını anlattı.

Selçuk Mulla, Akıncılarda sakin Murat Akınlı’nın Dali köyünde tanıdığı Bambo isimli kasaptan Tamer Seyhan için ayırdığı 870 kilo etin alımı için marketinde çalışan ve yine aynı köyde kalan Raif Tekinalp’ın yasal olmayan yollardan Güney’e geçmesini sağladığını söyledi. Polis memuru Mulla, Raif Tekinalp’ın Murat Akınlıya ait GN 768 plakalı van araçla Dali köyüne geçip etleri gümrüksüz olarak KKTC’ye geçirdiğini ifade etti.

Soruşturma memuru gümrüksüz olarak Dali köyünden KKTC’ye ithal edilen 870 kilo kaçak etin Raif Tekinalp tarafından, Haspolatta Tamer Seyhan’ın işçisi Yunus Emre Dağ’a teslim ederken suçüstü yakalandıklarını ifade etti. Selçuk Mulla, etlerin içinde bulunduğu GN 768 plakalı van araç ile etlerin aktarıldığı JN 578 plakalı van aracın emare olarak alındığını söyledi. Polis memuru Selçuk Mulla, soruşturma amaçlı gözaltına alınan Murat Akınlı, Raif Tekinalp ve Yunus Emre Dağ’ın gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini, Tamer Seyhan’ın ise suçunu kabul etmediğini kaydetti, Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Mulla, olayla bağlantılı kişilerin arandığını soruşturmanın selameti için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak polisin soruşturmasını salimen yürütebilmesi için, 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.