1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 AY CEZA ALDI
9 AY CEZA ALDI

9 AY CEZA ALDI

Zabitler’in davası sonuçlandı;

A+A-

Gazimağusa’ya bağlı Tuzla köyünde bulunan “Max Power” isimli karting de 17 Mart 2012 tarihinde, çıkan tartışma sonucu Yaşar Ocak’ı bıçak darbeleri ile ağır yaralayan Şevki Zabitler’in davası dün sona erdi.

Kararı okuyan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran,  sanık Şevki Yılmaz’ın  itham edildiği davaları kabul ettiğini söyleyerek  İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara değindi. Bu olgulara göre  Engin Güzel isimli bir şahsın, sanık Şevki Zabitler’ den alacağını tahsit edemediği için Yaşar Ocak’ tan yardım istediğini, Yaşar Ocak’ın yanına arkadaşlarını da alıp 17 Mart 2012 tarihinde Tuzla’daki “Max Power Karting” isimli işletmeye giderek sanık Şevki Zabitler ile tartışmaya başladığını ve tartışma sırasında Sanığın Yaşar Ocak’ı göğüs ve omzundan bıçaklayarak ağır şekilde yaraladığını anlatan Güran, aynı gün Yaşar Ocak’ın kardeşlerinin olay yerine giderek, sanığı ciddi şekilde darp edip yaraladıklarını söyledi. 

 

Bu suçlar huzur ve güveni sarsıyor

Sanığın mahkum olduğu dava için yasakoyucunun müebbet hapis cezası öngördüğünü aktaran Güran, bunun da suçun ciddiyetini ve vahametini ortaya koyduğunu anlattı. İnsanların hayat ve Vücut bütünlüğünün Anayasal güvence altında bulunduğunu belirten Güran, bu tür suçların yurttaşların huzur ve güvenini sarstığını söyledi.

Müşteki sanığı affetti

Sanık lehindeki hususları da titiz şekilde incelediklerini aktaran Güran, Sanığın konu suçu müşteki Yaşar Ocak’ın haksız tahriki nedeni ile işlediği hususunda bulgu yaptıklarını söyledi. Müşteki Yaşar Ocak’ın yaralarının tamamen iyileşmesini, sanığın aynı gün Yaşar Ocak’ın kardeşleri tarafından ciddi şekilde darp edilip ağır yaralanmasını ve Müştekinin Sanığı affetmesini hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini anlatan Güran,  ne olursa olsun bıçak taşıma ve kullanmanın hoşgörü ile karşılanmayacak bir durum olduğunu söyledi.

9 ay hapis yatacak

Sanığın lehinde ve aleyhinde olan bütün hususları titizlikle değerlendirdiklerini söyleyen Ömer Güran, sanık Şevki Zabitler’i 9 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Hatırlanacağı gibi 17 Mart 2012 tarihinde Sanık Şevki Zabitler, Tuzla’ da “Max Power karting” isimli işletmede aralarında çıkan kavga sonucu Yaşar Ocağı bıçaklayarak yaralamış, ardından Yaşar Ocak’ın kardeşleri olay yerine gidip sanığı ciddi şekilde darp etmişlerdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.