1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 AY HAPİS CEZASI ALDI
9 AY HAPİS CEZASI ALDI

9 AY HAPİS CEZASI ALDI

9 ay hapis cezası aldı

A+A-

Ercan’da dedektör köpeğin tepkisiyle yakalanan ve üzerinden “eroin” ve hintkeneviri” çıkan Muhammed Ali Biçer suçlu bulundu
 
Emine UYSAL

KKTC'de içmek için 3 gram 291 miligram “eroin” ile tütünle karışık 944 miligram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ithalinden yargılanan Muhammed Ali Biçer suçlu bulunarak, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın'ın huzurunda "Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu" suçuyla itham edilen sanık Muhammed Ali Biçer, suçları kabul etti.

Savcı Aliye Özçınar, sanığın, 24 Mart 2016 tarihinde, saat 13.00'te, Ercan Devlet Havaalanı'nda narkotik dedektör köpeği Cindy'nin tepkisiyle üzerinde yapılan aramada, 3 gram 291 miligram eroin ve tütünle karışık 944 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını belirtti.

Savcı Özçınar, davanın olguları yanında emareleri de mahkemeye sundu.

Mahkemede söz alan sanık Muhammed Ali Biçer, "Nişanlıyım. Özür dilerim. Pişmanım. Bayan kuaförüyüm" dedi.

İki ayrı maddeyi ithal etmesi cezayı ağırlaştırdı

Dava kararını okuyan Başkan Ömer Güran, sanığı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Güran, “Sanığın iki türde, eroin ve hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi ithal ve tasarruf etmesi, iki ayrı türde uyuşturucu maddeyle haşir neşir olması, sanık aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirilir” dedi.

Ömer Güran, 26 yaşında sabıkasız olan sanığın, suçunu tutuklandığı anda ve mahkemede kabul ederek, adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ise lehine değerlendirdiklerini söyledi.

Güran, “eroin” türü uyuşturucu maddenin uyuşturucu maddeler arasında en zehirlilerinden olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Ömer Güran, “Uyuşturucu suçları maalesef bu küçücük ülkemizde en yaygın ve ciddi bir biçimde yaygınlaşmaya devam eden suçlardandır” şeklinde konuştu.

Güran, lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değindikten sonra sanığa, oybirliği ile 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.