1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 AY YATACAK!
9 AY YATACAK!

9 AY YATACAK!

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Güney’den 450 Euro’ya satın aldığı 13 paket sentetic cannabionid türü uyuşturucuyu ülkeye ithal eden Ercüment Aycan’ı yargıladı

A+A-

Güney Kıbrıs’ta uyuşturucu kullanan arkadaşları vasıtasıyla ‘Paulo’ isimli Kıbrıslı Rum’dan 450 Euro karşılığında satın aldığı 13 paket halinde, 13 gram 162 mg ağırlığında sentetic cannabionid türü uyuşturucu maddeyi ülkeye ithal eden Ercüment Aycan, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandı ve 9 ay hapse mahkum oldu.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı üye Yargıç Banu Soyer açıkladı.

Soyer, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara değinerek, sanığın, ocak ayında, Paulo isimli Kıbrıslı Rum’dan, 450 Euro’ya 13 paket uyuşturucu madde satın aldığını anımsattı.

Yargıç, sanığın evinde ve ES 958 plakalı kamyon aracında polis ekiplerince arama yapıldığını belirterek, konu evin balkonundaki seramik altında, içerisinde az miktarda uyuşturucu bulunan bir paket, araçta ise 7 paket uyuşturucu madde tespit edilerek emare alındığını dile getirdi.

Sanığı aleyhine getirilen “Kanunsuz uyuşturucu alma, ithal ve tasarrufu” davalarından suçlu bulup oy birliğiyle mahkum ettiklerini açıklayan Banu Soyer, bu tür suçların ciddi ve vahim olduğunu, toplumun moral ve sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguladı.

Uyuşturucu maddenin günümüzde kolay ulaşılır hale geldiğine değinen Banu Soyer, bu maddenin gelecek nesiller için büyük tehlike olduğunu vurguladı ve sanık avukatı Şakir Karataş’ın sanık Aycan lehine mahkemeye sunduğu hafifletici nedenlere değindi.

Yargıç, avukatının belirttiği gibi polise gönüllü ifade vererek suçunu kabul eden ve uyuşturucudan uzak durabilmek için teminat şartlarını yerine getirmeyerek ocaktan beridir cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanığa fırsat vererek, bu tip suç işleyenlere caydırıcı ceza verilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve sanığı işlemiş olduğu suçlardan 9 ay hapse mahkum etti.

Yargıç ayrıca, emare uyuşturucuların da usulüne uygun müsadere edilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.