1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. '9 BET OFİSİ KAPATILDI!'
'9 BET OFİSİ KAPATILDI!'

'9 BET OFİSİ KAPATILDI!'

9 bet ofisi kapatıldı

A+A-

Hükümet’in 100 günü olarak değerlendirilmesini doğru bulmam. Bugüne kadarki çalışmaları paylaşıyoruz.

Başbakan Tufan Erhürman, “Hükümetin kurulmasından günümüze Başbakanlık çalışmaları” konulu basın toplantısı düzenliyor.

Bakanlar Kurulu Basın Odası’ndaki toplantı saat 11.00’de başladı.

Erhürman’ın açıklamaları şöyle:

"Hükümet 2 Şubat’ta kuruldu, 15 Şubat’ta güvenoyu aldı. Bütçe 17 Nisan’da kesinleşti, 19 Nisan’da TC ile yıllık protokoller imzalandı. Henüz prosedürler TC tarafında tamamlanmış değil, bu paranın kullanımı da söz konusu olmuş değil."

Hükümet’in 100 günü doldu. Kaynak kullanımı açısından gerek 7 Nisan’ı esas aldığımızda, gerek 19 Nisan’ı esas aldığımızda 100 günü doldurmadık. Bu da hükümet nezdinde sıkıntı olarak ortaya çıkıyor. Yapılması planlanan yatırımlar gerçekleşmedi. Yerel kaynaklardan karşılandı.

Bu bağlamda Hükümet’in 100 günü olarak değerlendirilmesini doğru bulmam. Bugüne kadarki çalışmaları paylaşıyoruz.

Bazı bakanlar bu hafta ve gelecek hafta içerisinde kendi bakanlıklarında yapılanları, yaşanan sorunları, bu sorunları nasıl aştıklarını anlatacaklar.
Bugünkü açıklama Başbakanlığın bugünkü çalışmalarıyla sınırlı tutuyorum.
Başbakanlık, bütün bakanlıkların çalışmalarını koordine eden bir bakanlıktır. Başbakanlık bu süre içerisinde çeşitli çalışmalar yürüttü.

Gençlikle ilgili çalışmaları son derece önemli gördük, bu alanda yoğun çalışmalar yürüttük. Başbakanlığın genel vizyonu halkın sosyal ve ekonomik kalkınmasının sağlanmasıdır. TC ile yürütülen gelecek döneme yönelik protokol çalışmalarında da bunun ana ekseni oluşturması gerektiğini paylaştık. KKTC’de bir takım yapısal sorunlar var. Bir kısmı kendi içimizde çözebileceğimiz sorunlardır. Mesela kamu reformu, yerel yönetimler reformu, maliye ile ilgili çıkarılacak yasalar bunun yapısında başında geliyor.

DÖVİZE MÜDAHALE

Müdahalede güçlük çektiğimiz sıkıntılar da var. TL’nin değer kaybı, dövizin yükselmesi ve petrol fiyatlarının artmasıyla karşı karşıyayız. Bizim bunlara etki etmemiz mümkün değildir. Bu konuda koordine bakanlık olarak sürekli toplantılar düzenliyoruz. Radikal sayılabilecek adımlar gündeme gelebilir. Vahim sonuçların doğurması kabul edilemez. Türkiye ile görüşmelerimiz de sürüyor. Bu durum KKTC ekonomisine doğrudan etki yapıyor.

Bildiğiniz gibi TC’de seçim var. 1-1,5 ay içinde bu konuda mesafe kat etmek mümkün değil. Sosyal ve ekonomik açıdan kalkınma noktasında arzu edilen yerde değiliz. Gençlik politikamızı bunun üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Şu anda ülkede 2 grup birbiriyle ilişkisi azalmış gençlik grubu oluşmuştur. Bir tarafta özel okullarda diğer tarafta kamuda okuyan okullar. Bu çocuklar okul, sosyal ortada bilmiyor.

GENÇLİK MERKEZLERİ

Gençlik merkezleri ile ilgili Mağusa Maraş’ta yer tespiti yapıldı. Seçim sonrası yeni gençlik merkezi için inşaat başlayacak. Lefkoşa Surlariçi’nde ise hazır bina kiralanıyor. Lefkoşa’da da yeni gençlik merkezi devreye girecek. Ancak gençlik merkezi açmakla iş bitmiyor, uygulanacak programların da hızlandırılması gerekiyor.

Ayrıca gençler ile çocuklar için eğitim, psikolojik danışmanlık ve kariyer danışmanlık hizmetlerini ekliyoruz. Bu konudaki çalışmalar tamamlandı. Arabahmet İyilik Evi'nde uygulamaya geçildi. Yaz döneminde Lefkoşa Suriçi’ndeki 50 farklı yaş gurubundaki çocuklara İTÜ tarafından yabancı dil eğitimi verilecek.

Okuma alışkanlığında ciddi gerileme yaşanıyor. Haziran-Eylül arasında bir proje başlattık. Haziran itibariyle proje başlayacak.

YANKILI SÖYLEŞİLER

İçişleri Bakanlığı ile geliştirdiğimiz bir proje var. Merkezi Cezaevi’ndeki genç tutuklu ve hükümlü sayısı arttı. Birçoğu uyuşturucu kullanımı suçundan cezaevinde…’Yankılı Söyleşiler’ başlıklı söyleşi başlattık. Sanatçılar, gazeteciler haftada bir cezaevindeki gençlerle buluşuyorlar. Topluma kazandırılması açısından bu önemli…

Kamu okullarında okuyan gençleri üniversitelerle buluşturma projesi yaz döneminde başlıyor. Öğleden sonra üniversitelere taşınacaklar bilim, sanat ve diğer alanlarda çalışmalarda bulunacaklar. Öğrenciler tespit edildi. Haziran’da proje hayata geçecek.

Başbakanlıkta hibe ve kredilerle ilgili Girişimcilik Merkezi oluşturuldu. Bu konuda gençleri bilgilendirme, girişimcilik eğitimi verme kurslarımızı hazırladık.

SPORDA 4 AYAKLI VİZYON

Spor alanında 4 ayaklı vizyonumuz var. Kısa sürede Spor Dairesi çok sayıda yatırım gerçekleştirdi. Yetenekli gençleri spora yönlendirmek gerekiyor. Alt yapı ve yetenek seçimi tespit sonrasında gençlere teşvik ve destek hayata geçecek. Ödül ve Teşvik Mevzuatı ile ilgili düzenlemelere başladık.

BET OFİSLERİNİN AZALTILMASI...

Uzun yıllardır bir araya gelmeyen Spor Şurası’nı Ekim 2018’de toplamak için çalışmalara başladık. Ülkedeki bet ofis sayısının azaltılmasını hedeflendiğini söyledik. Aktif durumda olan 51 bet ofisi vardı, yapılan çalışma ile 57’si izinli sayısı… Geçen hafta yapılan düzenlemeye bet ofis sayısı 42’ye indi. Aktif olan 9 bet ofisi kapatıldı.

HASTA YARDIMLARI

Ayrıca engelli, MS ve kanser hastalarının bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla yapılan başvuruları üzerinden yardım yapılmaya başlandı.

Bu bağlamda 17 kişiye 27 bin 278 TL yardım yapıldı.

Bilindiği gibi 2018, Avrupa Kültürel Miras yılı ilan edildi. Ancak tanıtım konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Başbakanlık olarak inisiyatif aldık. Mayıs sonunda ilk program başlıyor. Fotoğraf yarışması başlıyor.

Bakanlar Kurulu kararları bizden önceki hükümet döneminde web sayfasında yer almadı. Şu anda bu kararlar yayınlanıyor.

NEREDEN BULDUN YASASI

Dokunulmazlıkların kaldırılması, mal bildirimleri gelişmeler, Nereden Buldun Yasası’na yönelik denetim çalışmaları yapıldı.

Polisten alınan bilgiler neticesinde kamuoyuna mal olan dosyaların akıbeti ile ilgili bilgilendirme yaptık. Bu konuda eleştiriler aldık. Bunların paylaşılması önemliydi. Koalisyon Protokolü’nde de var. Dosyaların takibini yapıyoruz… Bugüne kadar yapılmamıştı, Vakıflar Örgütü’nün 10 yıl ve üzerindeki sözleşmeleri incelendi. Nasıl kiralandığı, taahhütleri yerine getirip getirmediği, yerine getirmeyenlerle ilgili fesih işlemleri başlatıldı.

3 aylık sürede Başbakanlık Sayıştay raporlarıyla ilgili genelge çıkarttı. Sayıştay’ın sorumluluk yüklediği kişilerin hukuka aktarılması ile ilgili adım atıldı.

Haber Kaynağı: Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.