1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 9 BİN YIL SONRA SIRRI ÇÖZÜLDÜ
9 BİN YIL SONRA SIRRI ÇÖZÜLDÜ

9 BİN YIL SONRA SIRRI ÇÖZÜLDÜ

9 BİN YIL SONRA SIRRI ÇÖZÜLDÜ

A+A-

18 yıl önce ABD’de bulunan 9 bin yıllık kalıntılar, Amerika’da yaşayan ilk topluluklarla ilgili bilgilerin tekrar gözden geçirilmesine sebep oldu.

Yaklaşık 18 yıl önce kemikleri Washinhton’da bulunan 9 bin yaşındaki adamın hikayesi belli oldu.

Kuzey Amerika’da yaşayan ilk topluluklarla ilgili bilgilerin tekrar gözden geçirilmesine sebep olan söz konusu keşfin ardından araştırmacılar, ellerindeki kemikler saysinde o dönemde yaşayan insanların beslenme alışkanlıklarını ve soy yapılarını belirleyebildi.

Smithsonian Müzesi çalışanlarından Antropolog Doug Owsley, yaptıkları araştırma sonucunda söz konusu kişinin atalarının Polinezyalı olduğunu ve önce Rusya’ya, oradan Alaska’ya ve sonrasında uzun bir yolculuğun ardından kemiklerin bulunduğu yere kadar göç ettiklerini düşünüyor.

Owsley, söz konusu yeni bulgular üzerinde yaptıkları araştırmaların bölgedeki yerleşimin sanıldığından daha eskiye dayandığını gözler önüne serdiği görüşünde.

9 bin yıllık kemikler üzerinde yeni testler yapmayı planlayan bilim insanları, söz konusu kemiklerin uzun vadede pek çok konuda daha yeni bilgiler suncağına inanıyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.