1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 9. ÇİLEK GÜZELİ SEÇİLECEK
9. ÇİLEK GÜZELİ SEÇİLECEK

9. ÇİLEK GÜZELİ SEÇİLECEK

KKTC güzelini seçiyor;

A+A-

“42. Geleneksel Çilek Festivali” ve “9. Çilek Güzellik Yarışması” 24-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. İki gün sürecek festivalle ilgili dün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Cavit Atalar, Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut, Çilek Güzellik Yarışması Koordinatörü Gülay Münür Özpolat, 1973 yılı çilek güzeli Yasemin Bülent Gürgün ve 2013 çilek güzeli Merve Özkurt katıldı.

Atalar: İki güne düşürüldü

Yeşilırmak -Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Cavit Atalar, 24 Mayıs Cumartesi sabah saat 10:30’da festivalin başlayacağını söyledi.

İlk çilek festivalinin 1973 yılında, çok zor şartlar altında yapıldığını belirtti. Atalar, “Çilek Festivali, Türk dünyasındaki en eski çilek festivallerinden biridir” dedi.

“Çilek Festivali” kapsamında, 1973 yılında düzenlenen “Çilek Güzeli Yarışması” birincisinin, 1975 yılında “Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışmasında” da ilk “Kuzey Kıbrıs Güzeli” seçildiğini anımsatan Atalar, geçtiğimiz yılki yarışmada “Çilek Güzeli” seçilen Merve Özkurt’un aynı yıl “Miss Kuzey Kıbrıs” seçildiğini ifade etti.

Çilek Festivali’nin, uzun yıllar sonra “Çilek Diyarı Projesi” kapsamında, 2011 yılında yeniden düzenlenmeye başladığını söyleyen Atalar, bölgenin coğrafi güzelliği yanı sıra tarihi değeri de olduğunu vurguladı.

Festivali düzenlerken finansmana ihtiyaç duyduklarını belirten Atalar, hem hükümet yetkililerinden hem de kurumlardan destek beklediklerini kaydetti.

Festivalin, uluslararası niteliği bulunduğuna değinen Atalar, Çilek Güzeli Yarışması’na yabancı ülke vatandaşlarının da katılabileceğini, Türkçe, Rumca, İngilizce dillerinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Atalar, festivalin, 24 Mayıs Cumartesi saat 10.30’da başlayıp, 25 Mayıs Pazar “Çilek Güzeli Yarışması” ile sona ereceğini kaydetti.

Festival kapsamında müzik gruplarının konser vereceğini belirten Atalar, minikler şöleni, yüzme maratonu, dans gösterileri, çilek ürünleri yarışmasının yapılacağını ifade etti.

Atalar, geçmişte beş gün süren festivalin maddi olanaksızlıklar nedeniyle bu yıl iki güne düşürüldüğünü belirtti.

Atalar, festivalde sahne alacak grupların daha sonra açıklanacağını söyledi.

 Günkut: “Ciddiyetini Kanıtlayan bir yarışma”

“Çilek Güzeli Yarışması” Organizatörü, Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut, yarışmanın, ciddiyetini kanıtlayan bir yarışma olduğunu, ülkenin dört bir yanından başvurular aldıklarını kaydetti.

Yarışmada üç güzel, bir de “Dostluk Güzeli” seçileceğini, kazananlara çeşitli ödüller verileceğini belirten Günkut, yabancı ülke vatandaşı, 16 yaş üzeri kızların da yarışmaya katılabileceğini söyledi.

Yarışmaya katılma şartları

Çilek Güzellik Yarışması, 25 Mayıs Pazar akşamı yapılacak.

Yarışmaya 17-25 yaş arası, KKTC veya yabancı uyruklu genç kızlar katılabilecek.

Yarışmada birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL, üçüncüye 500 TL ödül verilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 12 Mayıs olarak belirlendi. Finale kalan isimler, 20 Mayıs günü basına açıklanacak.

Basın toplantısında hazır bulunan 1973 yılında ilk çilek güzeli seçilen Yasemin Bülent Gürgün, “Yarışmaya katıldığımda 16 yaşındaydım. Gerçekten gurur verici bir olay. 1975 yılında bu kez Kıbrıs Türk Federe Devleti kraliçesi seçildim. Yarışmaya katılmak isteyen gençler, kendilerine güvenmeli” dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.