1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 ÇOCUĞUM VAR BIRAKIN GİDEYİM
9 ÇOCUĞUM VAR BIRAKIN GİDEYİM

9 ÇOCUĞUM VAR BIRAKIN GİDEYİM

‘9 çocuğum var bırakın gideyim’

A+A-

 

Sahte kimlikle giriş yaptıktan 7 yıl sonra tutuklanan Nezire Güneş, mahkemeden özür diledi.
Vize borcundan dolayı KKTC’ye sahte kimlikle giriş yapan ve tam 7 yıl ülkede elini kolunu sallaya sallaya gezen Nazire Güneş isimli kadın, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğine çocuğuna kimlik çıkarmaya gidince fark edilerek yakalandı.

İddialara göre, 2006 yılında KKTC’den ihraç edilen Nazire Güneş, iki yıl sonra yakın akrabası Aynur Gül’e ait TC kimlik kartı ile KKTC’ye giriş yaptı. Biri erkek dokuz çocuk sahibi olan zanlı 7 yıl başkasına ait kimlik ile Kuzey Kıbrıs’ta yaşadı. Nazire Güneş’in başka bir şahsa ait kimlik ile burada yaşadığını ortaya çıkaran olay ise KKTC’de 2009 yılında dünyaya getirdiği erkek çocuk için kimlik çıkarmak amacı ile TC Büyükelçiliği’ne gitmesi oldu.

Aynur Gül’ün üstüne çocuğu kaydettirmek isteyen zanlı elçilik görevlileri tarafından fark edilerek olay polise bildirildi.

Devlet hastanesinde doğum yaptı…

Lefkoşa’da, önceki gün gözaltına alınan zanlı dün teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada 2006 yılında vize borcundan dolayı KKTC’den ihraç edilen zanlı Nazire Güneş’in 2008 yılında akrabası Aynur Gül’e ait TC kimlik kartı ile KKTC’ye giriş yaptığı belirtildi. Polis, zanlının 2009 yılında Lefkoşa Nalbantoğlu Hastanesi’nde erkek bir çocuk dünyaya getirdiğini,  çocuğa kimlik çıkarmak için TC Büyükelçiliği’ne gittiğini, elçilikte çocuğu Aynur Gül adına kayıt ettirmek istediğini ancak Türkiye’de yaşayan Aynur Gül’ün kimliğini kaybettiğine dair kayıtlarının bulunması üzerine zanlı Nazire Güneş’in Aynur Gül’e ait kimliği kullandığının tespit edildiğini belirtti.

Nazire’yi eşi de terk etmiş…

TC Büyükelçiliği yetkililerinin durumu muhacerete bildirmeleri üzerinde zanlının 12 Ağustos tarihinde tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının ifade verecek suçunu kabul ettiğin, kimliği Aynur Gül’den aldığını öne sürdüğünü açıkladı. Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının 2008 yılından 2015 yılına kadar başka bir şahsa ait kimlik ile KKTC’de yaşadığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlının avukatı ise müvekkilinin en küçüğü 6 yaşında dokuz çocuk annesi olduğunu, zanlının eşinin çocuklarını terk ederek Azerbaycan’a gittiğini ve haber alınamadığını, zanlının çocuklarına bakmakla yükümlü olduğunu ifade etti. Avukatı, zanlının tutuksuz yargılanmasını talep etti. Mahkeme, iki kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlının 5 bin TL nakit teminat yatırması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek imza atması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Diyalog

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.